Izvor: Radio 021, 26.Jan.2021, 08:08

FOTO: Ovo je prva fotografija britanskog soja korone

Naučnici Rospotrebnadzora, ruske federalne agencije i nadzornog tela u javnom zdravstvu, tvrde da su prvi napravili mikroskopsku fotografiju britanske varijante virusa korona.

Državni istraživački centar Vektor postao je prvi na svetu koji je fotografisao novi soj britanskog kovida19, izolovan od pacijenta u decembru 2020.

"Fotografija virusa pod mikroskopom nastala je tokom trajnog istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nove varijante kovida19, uključujući strukturne karakteristike i njihovu ekspresiju u ćelijskim kulturama i eksperimentalnim modelima uz korišćenje laboratorijskih životinja", stoji u saopštenju.

Ruski naučnici tvrde i da su razvili PCR-testove koji mogu otkriti novu varijantu.

"Mutacije koje su karakteristične za soj britanskog virusa ne utiču na delotvornost vakcine EpiVacCorona, koje u sebi sadrži peptidne antigene koji su među konzervativnim delovima virusnog proteina, a na koje ne utiču promene koje su otkrivene u virusu", dodaje se u izjavi.

Autor: Sputnjik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.