Izvor: Radio 021, 02.Apr.2020, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Deo Novosadskog sajma spreman za obolele od virusa korona i predat na upravljanje KCV

Hala 1 Novosadskog sajma spremna je za prihvat obolelih od virusa korona sa lakšom kliničkom slikom, ukoliko se za tim ukaže potreba.

Taj prostor sada je predat Kliničkom centru Vojvodine na upravljanje.

"Kao što vidite Hala 1 je spremna, opremljena je svim neophodnim stvarima. Tu su kreveti, posteljina, ormarići, trpezarija, prostor za slobodno vreme sa televizorom i bibliotekom, sanitarni čvorovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << obezbeđen je i internet, a Studentski centar će raditi isporuku hrane. Ovo nije hotel, već privremena bolnica u vanrednim okolnostima, te zadovoljava sve uslove da se ljudi osećaju pristojno, a najvažnije je da budu pod nadzorom lekara. Klinički centar će od sada upravljati ovim prostorom. Sutra završavamo i Master halu, a sada sve zavisi od samokontrole svih nas, da poštujemo uputstva, pa da lekari imaju što manje posla", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima pokrajinskog serketara za zdravstvo Zorana Gojkovića, završene su obuke za prve lekare koji će raditi u halama na Sajmu.

"Ovakav vid izolacionog smeštaja služi tome da oni koji su inficirani ne šire zarazu među članovima svoje porodice. Prostor je adekvatno opremljen svim zaštitnim sredstvima, a biće angažovani lekari iz cele Vojvodine, pre svega opšta praksa i drugi koji nisu u bolnicama na prvoj liniji odbrane. Ako bude potrebe, pacijenti će odavde biti upućivani u Klinički centar", rekao je Gojković.

Kako je ranije već saopšteno, Hala 1 i Master hala Novosadskog sajma raspolažu sa oko 1.000 mesta, Grad Novi Sad nabavio je svu neophodnu opremu, osim kreveta koje je obezbedila Vojska Srbije. Na opremanju objekata bili su angažovani volonteri, pripradnici Vojske i Grad Novi Sad.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novosadski Sajam spreman za prijem pacijenata sa lakšim simptomima korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020

Hala 1 Novosadskog sajma spremna za prijem pacijenata...- Hala 1 na Novosadskom sajmu spremna je za prijem prvih pacijenata sa lakšim simptomima virusa korona - izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dodajući da će Master hala biti spremna sutra, čime će se obezbediti potencijal...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.