Evropa: U Rusiji više od 200.000 obolelih od korone, bilans žrtava u Italiji u padu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 08:23

Evropa: U Rusiji više od 200.000 obolelih od korone, bilans žrtava u Italiji u padu

Broj novih slučajeva korona virusa u Rusiji u jednom danu prvi put je premašio 11.000, dok je u protekla 24 sata preminulo još 88 ljudi, čime je broj smrtnih slučajeva porastao na 1.915, saopštio je danas krizni štab.

U protekla 24 sata zabeleženo je 11.012 novozaraženih, pa je ukupan broj potvrđenih slučajeva korona virusa u toj zemlji 209.688, prenosi Tass.

Od novih slučajeva, 42,4 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odsto nije imalo simptome Kovida-19.

Od početka epidemije u Rusiji se oporavilo 34.306 ljudi.

Prvi vikend nakon popuštanja mera u Italiji bilans žrtava u padu

Prvog vikenda nakon popuštanja restriktivnih mera, u Italiji je broj novih slučajeva zaraženih virusom kovid-19 u padu, kao i dnevni bilans žrtava tog virusa, a broj oporavljenih od početka krize s korona virusom premašio je 100.000.

Italija, jedna od najteže pogođenih zemalja virusom kovid-19 koji je u toj zemlji odneo živote više od 30.000 ljudi, od 4. maja izašla je iz dvomesečne blokade postepenim popuštanjem restriktivnih mera.

U regionima Molize, Kalabrija, Sardinija, Dolina Aoste, Umbrija, Furlanija-Julijska Krajina, Trento i Apulija juče nije bilo smrtnih slučajeva od posledica virusa kovid-19.

Od početka popuštanja restriktivnih mera, na ulicama Đenove, glavnog grada Ligurije, koja je među najteže pogođenim regionima virusom kovid-19, znatno je povećan broj vozila, kao i broj šetača, javlja reporter Tanjuga.

Ipak, građani u Đenovi poštuju pravila o međusobnoj razdaljini i upotrebi zaštitnih maski ne samo u radnjama već i na otvorenom prostoru, a u vozilima su do dve osobe.

Zabrana okupljanja i dalje je na snazi, a u Liguriji je pristup plažama i dalje zabranjen osim za ribolovce.

U Italiji je broj novih slučajeva pozitivnih na virus kovid-19 prema poslednjim podacima u subotu 1.083, što je najmanje od 10. marta, od čega je 502 slučaja u Lombardiji.

Među ostalim italijanskim regionima koji su najteže pogođeni virusom kovid-19 jesu Pijemont, Emilija-Romanja, Veneto, Toskana, Ligurija i Lacio.

Italija, gde su mere opšteg karantina u borbi protiv virusa kovid-19 trajale najduže u Evropi, počela je 4. maja sa popuštanjem restriktivnih mera u okviru dvonedeljne "probne faze" pošto će dalji koraci zavisiti od epidemioloških podataka.

U Nemačkoj se broj zaraženih približava 170.000

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj povećan je za 667 - na 169.218, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

Prijavljeni broj smrtnih slučajeva porastao je za 13 - na 7.395, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.