Evropa: U Nemačkoj ponovo više od 1.000 novoobolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 07:31

Evropa: U Nemačkoj ponovo više od 1.000 novoobolelih

Nemačka je zabeležila najveći broj zaraženih korona virusom na dnevnom nivou za više od tri meseca.

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u toj zemlji povećan je za 1.226 - na 218.519, pokazuju današnji podaci Instituta Robert Koh. To je najveći porast broja novovobolelih od 9. maja, navodi Rojters.

Od COVID-19 u Nemačkoj je umrlo još šest ljudi, a ukupan broj preminulih od početka pandemije je 9.207.

"Ovo je, bez sumnje, veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zabrinjavajuće", rekao je ministar zdravlja Jens Špan i istakao da građani moraju biti oprezni, kako bi se suzbilo širenje virusa.

Špan je ukazao da se u Nemačku vraćaju turisti, a upozorio je i da rizik predstavljaju sve vrste zabava i porodičnih okupljanja.

Nemačka je u maju počela postepeno popuštanje restriktivnih mera, u cilju pokretanja ekonomije.

U Grčkoj registrovan veliki broj zaraženih

ATINA, 12. avgusta (Tanjug) - U Grčkoj je u poslednja 24 sata registrovano 196 novih slučajeva zaraze korona virusom, među kojima je i dvadesetoro testirano na graničnim prelazima.

Od juče je prijavljen i jedan smrtni slučaj, saopštila je nacionalna organizacija za javno zdravlje.

Ukupno je u Grčkoj do sada obolelo skoro 6.000 ljudi, a od tog broja 1.503 povezani su s putovanjima u inostranstvo.

Do sada je preminulo 214 osoba, od čega je 71 žena. Pridružene bolesti imalo je 95,8 odsto preminulih, navodi agencija ANA.

Belgija: Alarmantan porast broja novoobolelih

Nošenje maski u Belgiji je postalo obavezno kada je vlada izdala upozorenje da je glavni grad Belgije jedan od najteže pogođenih u Evropi širenjem korona virusa.

Svi građani 1,2 milionskog Brisela moraće od danas da nose maske kada su na ulici, u parku ili bilo kojem drugom javnom mestu, upozoreno je iz vlade.

U Belgiji je do sada evidentirano skoro 10 hiljada preminulih kovid pacijenata, što 11-milionsku Belgiju svrstava među zemlje sa najvećom stopom smrtnosti u svetu.

Dnevna stopa zaražavanja u Belgiji je 60 na 100 hiljada stanovnika, koja je među evropskim zemljama veća samo u Španiji i iznosi 90 na 100 hiljada.

U Mađarskoj 22 novoobolela

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Mađarskoj povećan je za 22 - na 4.768, objavljeno je jutros na zvaničnom sajtu koronavirus.gov.hu.

Broj smrtnih slučajeva je nepromenjen - 605, dok se 3.529 ljudi oporavilo od COVID-19, prenosi agencija MTI.

Trenutno su u Mađarskoj aktivna 634 slučaja infekcije, a 64 osobe su hospitalizovane, od kojih je pet na mehaničkoj ventilaciji.

U Austriji novi rekord novoobolelih

U Austriji je, u poslednja 24 sata, registrovan novi rekordan broj novozaraženih korona virusom, koji je dostigao broj od 194. Radi se o najvećem broju novozaražnih u jednom danu od 11. aprila.

Inače, samo u Beču registrovan je 91 novi slučaj zaraze korona virusom. Iza Beča je Gornja Austrija sa 31, te Tirol sa 28, Salcburg sa 23, Donja Austrija sa 21 i Štajerska sa 13.

U Salcburgu pojavio se jedan porodični klaster, odnosno došlo je do zaraze na jednoj svadbi migranata iz Turske.

U pokrajini Tirol jedan klaster se tiče 11 pozitivno testiranih nakon povratka sa odmora iz Hrvatske.

U Austriji aktuelno ima 1.447 aktivno obolelih, od kojih je 118 hospitalizovano, a 25 se nalazi na intenzivnoj nezi.

Od početka epidemije u Austriji 22.392 osoba pozitivno je testirana na korona virus, od kojih je 20.268 izlečeno.

Broj umrlih povećao se za jedan slučaj na 724.

Ukupno je, od kraja februara, sprovedeno 983.018 testova na korona virus.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PONOVO BUKNULO ŽARIŠTE U NEMAČKOJ: Ovoliko zaraženih nisu zabeležili u poslednja tri meseca

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u toj zemlji povećan je za 1.226 - na 218.519,..Nemačka je zabeležila najveći broj zaraženih korona virusom na dnevnom nivou za više od tri meseca...pokazuju današnji podaci Instituta Robert Koh. To je najveći porast broja novovobolelih od 9. maja, navodi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.