Evropa: Registrovana 43 nova slučaja u Grčkoj, broj preminulih u Francuskoj porastao na 29.920

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020, 20:14

Evropa: Registrovana 43 nova slučaja u Grčkoj, broj preminulih u Francuskoj porastao na 29.920

U Austriji je broj aktivno obolelih od korona virusa, a na osnovu rasta novozaraženih proteklih dana, ponovo prešao hiljadu.

Prema podacima Ministarstva zdravlja trenutno je u Austriji registrovano 1.012 aktivno obolelih od korona virusa.

Inače, u protekla 24 sata, zabeleženo je 85 nova slučajeva zaraze korona virusom, što je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tri dana s trocifrenim brojem novozaraženih, prvi dan da je taj broj dvocifren.

Kao i prethodnih dana najveći broj novo zaraženih, čak 57, registrovano je u Gornjoj Austriji, u Beču je 21, Donjoj Austriji pet, Salcburgu i Štajerskoj po jedan slučaj.

U Burgenlandu, Koruškoj, Tirolu i Forarlbergu nisu registrovani novi slučajevi.

Od početka epidemije korona virusa u Austriji ukupno je 18.270 osoba bilo pozitivno, a 16.647 je izlečeno.

Trenutno je hospitalizovano 78 kovid pacijenata, od kojih se 11 nalazi na intenzivnom odeljenju.

Od početka epidemije sprovedeno je ukupno 654.105 testiranja na korona virus.

Broj umrlih ostao je 706.

U Sloveniji novih 16 slučajeva

U poslednja 24 sata u Sloveniji je potvrđeno 16 novih slučajeva virusa Kovid-19, uključujući sedam slučajeva iz doma za negu starih lica u Vipavi, saopštila je danas slovenačka vlada.

U domu je od korona virusa obolelo devet korisnika i sedam članova osoblja, prenosi STA.

Hospitalizovane su još četiri osobe, čime je broj obolelih osoba u bolnicama porastao na 11, a kako se navodi, nijedan pacijent nije na odeljenju intenzivne nege.

Kako se navodi u Domu u Vipavi i danas će se obaviti testiranje i to 40 korisnika i 12 članova osoblja, dok će još 20 koroisnika biti testirano najkasnije do sutra.

Za sada nije poznato ko je uneo virus u Dom. Od početka izbijanja epidemije u Sloveniji je obolelo 1.716 osoba, dok je preminulo 111.

Oko pet posto Španaca je bilo izloženo korona virusu

Rezultati iz poslednje faze nacionalnog istraživanja antitela pokazuju da je oko 5,2 odsto španske populacije bilo izloženo novom korona virusu, rekli su danas zdravstveni zvaničnici, potvrđujući nalaze iz ranijih faza.

Studija, u kojoj je testirano skoro 70.000 ljudi širom Španije tri puta u poslednja tri meseca, otkrila je da se rasprostranjenost virusa nije značajnije promenila od kada su preliminarni rezultati objavljeni u maju, prenosi Rojters.

Studija sugeriše i da imunitet na virus može biti kratkotrajan, budući da je 14 odsto učesnika koji su bili pozitivni na antitela u prvoj fazi, naknadno bilo negativne u poslednjoj fazi.

"Imunitet može biti nepotpun, može biti prolazan, može trajati samo kratko vreme, a zatim nestati", rekala je doktorka Rakel Joti, direktorka španskog Zdravstvenog instituta Karlos III, koji je vodio ovu studiju.

Francuska: Broj preminulih od petka porastao za 27 na 29.920

Broj preminulih od korona virusa u Francuskoj porastao je za 27 od petka, na ukupno 29.920, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

U bolnicama se nalazi 7.850 osoba, a primljeno je 98 novoobolelih od Kovid-19, preneo je Rojters.

Što se tiče broja pacijenata na odeljenjima intenzivne nege, njih ima 548, 25 manje u odnosu na petak, saopštilo je Ministarstvo.

Grčka: Registrovana 43 nova slučaja i nijedan smrtni ishod

U Grčkoj su registrovana 43 nova slučaja korona virusa i nijedan smrtni slučaj u poslednja 24 časa, saopštila je danas Nacionalna organizacija za javno zdravlje (EODY), čime je ukupan broj zaraženih od korona virusa porastao na 3.562.

Na graničnom prelazu Promahonas na severu Grčke otkriveno je 36 slučaja, od kojih je 20 iz Srbije i 16 iz drugih zemalja, prenela je ANA.

Četiri slučaja su registrovana u oblasti Hanti.

Na respiratorima se nalazi 11 Grka.

Broj preminulih i dalje je 192.

Od 1. januara urađeno je ukupno 340.328 testova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.