Evropa: Minsk pregovara o kupovini milion doza kineskih vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2021, 08:18

Evropa: Minsk pregovara o kupovini milion doza kineskih vakcina

Belorusija je u pregovorima sa tri kineske farmaceutske kuće o zajedničkoj proizvodnji vakcine protiv kovida, kao i o nabavci milion doza do kraja avgusta, izjavio je danas beloruski ambasador u Kini Juri Senko.

"Danas, pregovaramo sa tri kineska proizvođača vakcina. Nadamo se da će uskoro biti doneta odluka povodom objedinjene proizvodnje vakcina u Belorusiji", izjavio je Senko za televizijski kanal STV.

On je dodao da se nada da će ugovor uskoro biti potpisan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Nadamo se da ćemo brzo potpisati ugovor i mislim da će milion doza vakcina stići u Belorusiju krajem avgusta", rekao je on, a preneo TASS.

Diplomata se prisetio da je Kina donirala 400.000 doza Sinofarma Belorusiji.

"Ovo je visoko tražena vakcina. Važi za vakcinu sa visokom efikasnošću", ocenio je Senko.

Za 24 časa 1.387 novih slučajeva korone u Nemačkoj

U poslednja 24 sata u Nemačkoj je porastao broj novoinficiranih korona virusom za 1.387 novih slučajeva, navodi se u današnjem saopštenju Instituta Robert Koh.

Ipak, već četvrti dan za redom stopa zaražavanja i dnevni broj smrtnih slučajeva među kovid pacijentima se smanjuju, pokazuju podaci sa sajta Vorldometer.

Od početkla pandemije u Nemačkoj potvrđeno je ukupno 3.755.898 slučajeva kovida-19, prenosi Rojters.

Sa jučerašnja četiri smrtna ishoda među zaraženima korona virusom, ukupan broj preminulih iznosi 91.524

Broj obolelih u Turskoj raste, na nivou iz prve polovine maja

Broj novoobolelih od kovida-19 u Turskoj popeo se danas na 14.230, što je nivo infekcija koji je viđen u prvoj polovini maja, pokazuju podaci turskog ministarstva zdravlja.

Broj inficiranih se više nego utrostručio u prethodne tri nedelje, a preminulo je 55 osoba, dodaje Rojters.

Najviše obolelih na dnevnom nivou, iznad 60.000, bilo je tokom talasa u periodu između aprila i maja.

Potom je broj obolelih pao na 4.418, 4. jula, nakon završetka lokdauna krajem maja, a većina restriktivnih mera je ukinuta nedavno.

Rusija registrovala 24.072 nova slučaja korona virusa

Rusija je danas registrovala 24.072 nova slučaja korona virusa, uključujući 3.406 novozaraženih u Moskvi.

Ekspertski tim ruske Vlade za borbu protiv korone, saopštio je da je od posledica virusa u poslednja 24 sata preminulo 779 osoba, javio je Rojters.

Do sada su od kovida-19 u Rusiji preminulo ukupno 153.874 osobe.

Kako navodi agencija, porast broja obolelih od korone u Rusiji se pripisuje zaraznijoj delta varijanti virusa.

Makron pozvao na jedinstvo i masovnu vakcinaciju

Predsednik Francuske Emanuel Makron apelovao je na nacionalno jedinstvo i masovnu vakcinaciju u borbi protiv korona virusa koji je ponovo u porastu i oštro je kritikovao one koji podstiču osećanja i proteste protiv vakcinacije.

Oko 160.000 ljudi protestovalo je juče širom Francuske zbog uvođenja zahteva o posebnoj kovid-19 propusnici za ulazak u restorane i obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika, preneo je AP.

Mnogi učesnici protesta su uzvikivali "Sloboda" i poručili su da vlada ne treba da im govori šta da rade.

Tokom sinoćne posete bolnici u Francuskoj Polineziji Makron se zapitao: "Koliko vredi tvoja sloboda ako mi kažeš ne želim da se vakcinišem, a sutra zaraziš oca, majku ili sebe? ''

On je rekao da iako su demonstranti slobodni da izraze svoje stavove na miran način, demonstracije neće dovesti do nestanka korona virusa.

"Želim da pozovem na jedinstvo", poručio je Makron kritikujući ljude koji se bave "iracionalnom, ponekad ciničnom, manipulativnom mobilizacijom protiv vakcinacije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svet: U poslednja 24 sata potvrđeno 1.763 nova slučaja u Tokiju, žena uhapšena u avionu zbog nenošenja maske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2021

U poslednja 24 sata u Tokiju je potvrđeno 1.763 novoinficiranih korona virusom, potvrdile su danas vlasti glavnog grada Japana...U izveštaju Rojtersa se podseća da je cele prošle nedelje broj novozaraženih rastao, da je u četvrtak, samo dan uoči otvaranja 32. letnjih Olimpijskih igara, potvrđeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.