Episkop  eparhije  valjevske Milutin i još dvojica sveštenika pozitivni na virus korona

Izvor: Večernje novosti, 26.Mar.2020, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop eparhije valjevske Milutin i još dvojica sveštenika pozitivni na virus korona

Kod episkopa valjevskog Milutina potvrđeno je prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenika ove Eparhije valjevske Kod episkopa valjevskog Milutina potvrđeno je prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenika ove Eparhije valjevske. Nalaze se u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu, saopšteno je iz kancelarije episkopa valjevskog.Eparhija valjevska navodi da nikakva delegacija, sveštenici, vernik, ili bilo koja osoba iz Italije ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nekog drugog kriznog područja na svetu u poslednje vreme nije bila u poseti Eparhiji. Episkop Milutin, kao i svi sveštenici eparhije, u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno krizno područje zaraženo korona virusom. Od trenutka proglašenja vanrednog stanja episkop Milutin nije napuštao sedište eparhije i od početka je poštovao pravila samoizolacije, prvi je u SPC doneo odluku o prekidu osvećenja domova pred Vaskrs, imajući u vidu da se u Valjevu pojavio virus, starajući se i na taj način da se spreči širenje zaraze, navodi Eparhija valjevska.Pročitajte još: U Pirotskom okrugu PET slučajeva zaraze: Čeka se rezultat za još četiri- Nepobitne su činjenice da Eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze sa pojavom virusa korona u Valjevu i da je eparhija na vreme preduzela sve potrebne mere za sprečavanje širenja zaraze – stoji u saopštenju. - Uostalom, episkop Milutin sa dvojicom svojih klirika spada među prve obolele osobe, za šta ne snosi nikakvu ličnu odgovornost, kako ga pojedini mediji zlonamerno klevetaju, nego je, naprotiv, ugrožen zbog neodgovornosti nekih drugih ljudi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Episkop valjevski i dvojica njegovih saradnika zaraženi virusom korona

Izvor: Radio 021, 27.Mar.2020, 08:02

Srpska pravoslavna crkva je potvrdila da je kod episkopa valjevskog Milutina i dvojice njegovih saradnika potvrđen virus korona i da su oni u Kliničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu...Eparhija valjevska demantuje pisanje medija da je delegacija iz Italije bila u poseti u Valjevu i dodaju da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.