Dvoje obolelih od novog virusa iz pirotskog Zavoda za javno zdravlje

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2020, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje obolelih od novog virusa iz pirotskog Zavoda za javno zdravlje

Među 7 obolelih od virusa korona u Pirotskom okrugu je i dvoje doktora, od kojih je jedna zaposlena u Zavodu za javno zdravlje, potvrdila je epidemiolog ove ustanove Radmila Zec.

Sa teritorije okruga na ispitivanje u Institutu Torlak do 29. marta poslato je 26 uzoraka, a njih 14 su iz pritvorske jedinice u Pirotu, gde su smešteni građani koji su prekršili meru samoizolacije i među njima nema pozitivnih na novi virus.

Među 12 uzoraka koji su uzeti od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << građana 7 je pozitivnih, a epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje Radmila Zec kaže da ima obolelih i u njihovoj ustanovi.

Kod nas je obolela jedna doktorka i jedna zaposlena iz iste službe, ali i ćerka doktorke. Poslali smo uzorke na Torlak i one su pozitivne na covid 19 - kaže Zec.

Kako ž objašnjava, bliski kontakti zaposlenih su provereni, a od 6 uzoraka, potvđen je virus kod jednog doktora koji je bliski kontakt obolele doktorke.

Doktorka Zec kaže da su preduzete sve mere zaštite.

S obzirom da smo očekivali, kada je potvrđen virus kod naše 2 radnice, one su vraćene kući u izolaciju. Svi njihovi bliski kontakti, svi iz kancelarije i koji su bili u bliskom kontaktu na radnom mestu su takođe u izolaciji. Dezinfekcija se vrši svakodnevno, nose se maske od samog početka. A imamo i preporuke za kućne izolacije za članove porodica naših zapošljenih - objašnjava epidemiolog.

Podsetimo, od ukupno 741 potvrđenog slučaja obolelog od korona virusa 115 je sa juga Srbije. Na teritoriji Pirotskog okruga, pored 7 obolelih u Pirotu, dvoje je obolelo u Beloj Palanci, a virus korona je potvrđen i u Dimitrovgradu kod jedne osobe.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Na području Pirotskog okruga 52 osobe obolele odkorona virusa

Izvor: Danas, 30.Mar.2020

Epidemiolog  Zavoda za javno zdravlje u Pirotu dr Radmila Zec izjavila je danas da su na području Pirotskog okruga obolele 52 osobe, a brojka od 7 potvrđenih slučaja covid19 virusa je ostala ista jer se laboratorijska potvrda od petka popodne ne radi na Torlaku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.