Izvor: Radio 021, 03.Jul.2020, 16:01

Dva člana Pokrajinske vlade zaražena virusom korona, inficiranih ima i u Skupštini Vojvodine

Među zaposlenima u Pokrajinskoj vladi i Skupštini Vojvodine ima zaraženih virusom korona, zbog čega su pojedinci u infektivnoj klinici, a drugi u samoizolaciji.

Kako za 021 potvrđuju u Pokrajinskoj vladi, dva člana Vlade su zaražena, kao i nekoliko saradnika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji.

Kako 021 saznaje, u Skupštini Vojvodine ima zaraženih u sekretarijatu ovog tela, a deo zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << takođe je u samoizolaciji, kao kontakti zaraženih.

Govoreći o dvoje zaposlenih koji su pozitivno testirani na virus korona, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kaže da su preduzete su sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere za postupanje u takvim situacijama.

"Iz razloga prevencije, u Skupštini AP Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum. Skupština AP Vojvodine bila je i nadalje će biti u stalnom kontaktu sa nadležnim zdravstvenim institucijama i nastaviti da preduzima sve mere kako bi se obezbedila bezbednost i zaštita zdravlja svih zaposlenih", objašnjava Pastor.

On dodaje da ta ustanova od početka epidemije virusa korona u Srbiji preduzima sve opšte i posebne mere prevencije, kako bi se zaštitili svi zaposleni i lica koja su boravila u zgradi Skupštine Vojvodine, a u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija.

"Od samog početka epidemije, svakodnevno i bez prestanka, obavlja se redovna dezinfekcija radnih prostorija i opreme koju koriste zaposleni, postavljene su dezobarijere na ulazima u zgradu Skupštine APV, sprovode se mere obaveznog merenja temperature svih lica koja ulaze u zgradu, obavezna dezinfekcija ruku, deljenje maski, posebni higijenski tretmani određenih prostorija, vidna obaveštenja o neophodnosti držanja fizičke distance i sve druge preporučene mere. Ove mere nisu ukidane ni nakon završetka vanrednog stanja", objašnjava Pastor.

U Pokrajinskoj vladi dodaju za 021 da su na snazi sve mere zaštite i to od početka epidemije, što podrazumeva svakodnevno nošenje maski i rukavica, merenje temperature na ulazu u Banovinu, dezinfekciju ruku na samom ulazu i druge mere koje zaposleni individualno primenjuju.

Podsetimo, u Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 100 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovid-19.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Članovi Vlade Vojvodine pozitivni na koronavirus, zaraza i među zaposlenima

Izvor: Luftika.rs, 03.Jul.2020

Dva člana Pokrajinske vlade pozitivna su na koronavirus, a zaraženih ima i među zaposlenima, potvrdili su za N1 u pres birou Vlade Vojvodine. Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor istovremeno je saopštio da je koronavirus potvrđen i kod dvoje zaposlenih u pokrajinskom parlamentu.. U Pokrajinskoj...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.