Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2021, 19:18

Država apeluje da se obolelima da cela plata, a ćuti kad poslodavci traže pomoć

Krajem prošle godine Vlada je preporučila poslodavcima da zaposlenima, obolelima od kovida, daju pun iznos plate, iako su na bolovanju. Preporuku su prihvatili oni koji zarade daju iz državnog budžeta - javna preduzeća. Taj predlog ministarka rada Darija Kisić Tepavčević ponovila je i juče. A da predlog bude i prihvaćen u svim firmama, zalažu se i sindikati, jer je prema prognozama Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata - korona krizom ugroženo oko milion ljudi. Poslodavci se takođe slažu, ali da država nadoknadi 35 odsto.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kisić Tepavčević: Borimo se za prava radnika i radna mesta

Izvor: RTS, 01.Maj.2021, 09:59

Prava radnika i njihova bezbednost na radu glavni su priorioteti Ministarstva rada, a poslednjih godinu dana, kada sve gledamo kroz prizmu kovida-19, primarni cilj nam je bio da osim zdravlja, sačuvamo svako radno mesto, kaže ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.