Dr Zdravković: Umiru nam i mladi, a bilo je vremena za vakcinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2021, 09:54

Dr Zdravković: Umiru nam i mladi, a bilo je vremena za vakcinu

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković izjavila je danas da se, kada je reč o korona virusu, borimo sa nečim sa čime ne bi trebalo da se borimo, jer smo imali dovoljno i vremena i vakcina, ali sada plaćamo grešku svi zajedno, a ne samo oni koji se nisu vakcinisali.

Zdravkovićeva je za RTS navela da je reč o nevakcinisanim osobama i ljudima sa teškim oboljenjima kojima je, kako je rekla, "kovid bio poslednja kap u čaši".

Ukazala je da je popunjenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << KBC Bežanijska kosa, koji je u crvenu zonu ušao pre 12 dana, 90 odsto i istakla da izuzetno brine broj hospitalizovanih pacijenata.

"Ono što nas najviše brine, da su to uglavnom mladi ljudi, da su to nevakcinisani ljudi, da su to izuzetno teške kliničke slike", istakla je Zdravkovićeva.

Objasnila je da je reč o talasu epidemije koji obuhvata nevakcinisane i stare i bolesne osobe koje su nevakcinisani zarazili.

"Klinička slika je kod vakcinisanih mnogo blaža. Na svu sreću, te ljude, iako su stariji, iako imaju brojne komorbiditete, uspevamo posle dužeg intenzivnog da otpustimo kući na dalje lečenje i rehabilitaciju s obzirom na to da kovid ostavlja značajne posledice. Mlađi ljudi, pak, za koje bi se očekivalo da lakše prebole ovu bolest, kako su nevakcinisani, imaju izuzetno velike komplikacije, nažalost, neretko i smrtne ishode", istakla je Marija Zdravković.

Upozorila je i na posledice koje kovid ostavlja i navela da 292 pacijenta koja su preležala koronu imaju inflamaciju u srčanom mišiću, a to znači da je to mesto odakle mogu da krenu maligne aritmije, zamori i nedostatak snage.

Zdravkovićeva je apelovala na sve da se vakcinišu i naglasila da je to najbolji način da se pobedi kovid.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.