Dr Svorcan objavio sjajne vesti: KBC Zvezdara izlazi iz kovid sistema, OD SUTRA VELIKA PROMENA

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 11:48

Dr Svorcan objavio sjajne vesti: KBC Zvezdara izlazi iz kovid sistema, OD SUTRA VELIKA PROMENA

U prvom talasu u ovoj ustanovi bilo je hospitalizovano 930 osoba pozitivnih na korona virus, a u drugom 1.150

Kliničko bolnički centar "Zvezdara" izašao je iz kovid sistema i sutra će početi da prima ne-kovid pacijente.

Pored Instituta za reumatologiju i Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, KBC Zvezdara je treća zdravstvena ustanova koja se vraća redovnom režimu rada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Poslednji kovid pozitivni pacijent otpušten je iz KBC Zvezdara u petak, srednje teški i teški pacijenti prebačeni su u druge bolnice, a u toku je dezinfekcija, rekao je za RTS direktor ustanove Petar Svorcan.

On kaže da će se u KBC Zvezdara prvo primati hitni pacijenti, a takođe će se raditi hitne operacije i primati pacijenti sa malignitetima.

- Pacijenti koji imaju zakazane kontrole i preglede za ovaj mesec, biće prezakazani. Već smo dali termine u domovima zdravlja. Od sutra poliklinika takode počinje sa radom - navodi Svorcan.

Prema njegovim rečima, u prvom talasu ukupno je hospitalizovano 930 kovid pozitivnih pacijenata, a u drugom 1.150.

- U drugom krugu bio je mnogo veći broj pacijenata za kratko vreme, bio je veliki udar, nategnut sistem. Uglavnom su to bili pacijenti sa srednje teškom i teškom slikom, koji su dominantno zahtevali kiseonik. Dnevno smo koristili preko četiri tone kiseonika, a to je inače dovoljno za nekoliko meseci. Drugi udar nam je teže pao, nismo ga očekivali da će se pojaviti u ovakvom obliku, ali je zdravstveni sistem adekvatno odgovorio - rekao je Svorcan.

Nekoliko zaposlenih bilo je zaraženo korona virusom, a većina njih bila je na kućnom lečenju.

Na današnji dan, kaže Svorcan, nema nijednog zaposlenog koji je pozitivan na korona virus.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.