Izvor: eKlinika.rs, 27.Okt.2020, 11:21

Dr Predrag Kon upozorava: Danas nas čeka neslavni rekord! Pred nama je ozbiljan period

Dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, danas je izjavio da epidemiološka situacija u Srbiji nije povoljna i da se dalje pogoršava.
– Imamo pred sobom krajnje ozbiljan period. To važi za celu Srbiju, ali je trenutno najozbiljnija situacija u Beogradu – naglasio je dr Kon i dodao da jučerašnji rezultati o broju novozaraženih korona virusom (341) treba uzeti sa rezervom, jer je to onaj broj od nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << koji je uvek niži.
Danas novi rekord – Vrlo brzo, već danas, imaćemo novi rekord. Neslavni. Veći broj nego što je ikada do sada bio. Očekuje se da taj porast traje još ove nedelje i sledeće. Ako uspemo da ga usporimo, onda će možda i treće nedelje da ide taj porast, ali onda bi to bilo usporeno i to je dobro što je ovako paradoksalno. Posle toga, nadam se da ćemo uspeti da zaravnimo krivu – izjavio je dr Predrag Kon gostujuću na TV Pink.
Period inkubacije 10 do 14 dana Po njegovim rečima, prosečan period inkubacije je od pet do sedam dana, a da može da se produži i do 10.
– Oko 98 odsto je u tih 10 dana, vrlo mali procenat je u 14 dana… Sve češće se daje taj period od 10 dana kao najduži, mada je dokazano da bude i duži, ali to je retko – izjavio je dr Kon navodeći da se povećava broj zaraženih i u školama, da je veći nego prethodne nedelje. Neke vrste restrikcija biće neophodne ukoliko se broj zaraženih bude povećavao.
Barijera za virus Zaštitnu masku za lice više ne zovemo maskom, već „barijerom za virus“.
– Ako hoćemo da nas virus ne napada, stavljamo maske, ali svi, nema više pregovaranja oko toga – istakao je dr Kon.
Članak Dr Predrag Kon upozorava: Danas nas čeka neslavni rekord! Pred nama je ozbiljan period se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kon: Srbija će već danas imati novi „neslavni rekord” u broju obolelih

Izvor: Danas, 27.Okt.2020

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se razmišlja o pooštravanju mera jer je jasno da se ne može sedeti „skrštenih ruku”, ako se broj zaraženih od korona virusa bude povećavao, dodajući da će već danas Srbija imati novi „neslavni rekord” u broju obolelih.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.