Dr Kisić o uvođenju KARANTINA i NOVOM POPUŠTANJU MERA: Pažljivo pročitajte doktorkine reči!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 16:05

Dr Kisić o uvođenju KARANTINA i NOVOM POPUŠTANJU MERA: Pažljivo pročitajte doktorkine reči!

Krizni štab za borbu protiv korona virusa danas je odlučio da karantina za naše građane koji se vraćaju iz inostranstva neće biti.

Kisić se osvrnula na građane Srbije koji su na odmorima van Srbije.

- Građani moraju da imaju na umu da je u susednim zemljama dosta nepovoljnija epidemiološka situacija nego u Srbiji. Apelujem na sve građane da, kada se vrate u Srbiju poštuju sve mere zaštite kako bi sprečili sekundarno prenošenje infekcije sa osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje su se zarazile u nekoj drugoj zemlji - rekla je Kisić.

Doktorka Kisić Tepavčević je istakla da je pregled veoma važan.

- Zadržali smo konzervativan pristup, odnosno kontrolno testiranje nakon preležane bolesti. Pacijent se ne hospitalizuje na osnovu pozitivnog testa nego na osnovu znakova bolesti ustanovljenih kliničkim pregledom i laboratorijskim nalazom. Ista situacija je i sa otpustom, ali ta osoba mora da provede još 2 nedelje u samoizolaciji, nakon toga se radi i pregled kod odabranog lekara. Postoje određene situacije kad je potrebno kontrolno testiranje zbog epidemioloških indikacija - dodala je doktorka.

Kada je reč o danas donesenoj odluci da nije obavezan karantin u povratku sa letovanja, doktorka Kisić Tepavčević rekla je da je svako pojedinačno morao da donese odluku o preuzimanju odgovornosti za sebe i svoju porodicu.

- Apelujemo na sve građane kad se vrate u zemlju na maksimalnu predostrožnost u periodu od 14 dana . Na taj način sprečilo bi se sekundarno inficiranje stanovništva. Svi treba da podele odgovornost - naglasila je Kisić Tepavčević.

Kon je rekao da ćemo imati udar povratka i da bi o tome trebalo da se razmišlja, i još jednom napomenuo da građani treba da poštuju upozorenja.

Podsetimo, Krizni štab za borbu protiv korona virusa danas je odlučio da karantina za naše građane koji se vraćaju iz inostranstva neće biti, ali da je preporuka da školarci prvih 10 dana od dolaska u Srbiju ne idu u školu, već da nastavu prate onlajn.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.