Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020, 20:19

Doktorki koja se bori protiv epidemije oduzeta ćerka zbog posla

Doktorka sa Floride, koji se svakodnevno bori na prvoj liniji protiv epidemije virusa korona, izgubila je starateljstvo nad ćerkom starom četri godine.

Tereza Grin koja je negativna na Covid-19, kaže da je nakon ove odluke suda suočena sa nemogućim i "okrutnim" izborom između rada u hitnoj službi i viđanja svog deteta, prenosi NBC Majami, ali i brojni drugi američki mediji.

Njen bivši suprug iskoristo je epidemiju i zatražio starateljstvo nad devojčicom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uz obrazloženje da je veoma ugrožna virusom zbog posla koji radi njena majka.

Sudija Bernard Šapiro doneo je odluku da devojčica pripadne ocu dok traje epidemija, jer je to u njenom najboljem interesu.

"Osećam da me sud izložio većem stresu nego virus sa kojim se svakodnevno borim", rekla je Grin i ocenila da je odluka diskriminatorna. Kaže da je šokirana, zbog stava studije koji nije vodio računa kako će njegova odluka uticati na psihu deteta.

Američka lekarska asocijacija navodi da svaki roditelj koji radi u bolnici i u vreme epidemije virusa korona može da brine o deci ukoliko preduzme sve mere opreza.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.