Do kada će nam korona biti neprijatelj broj jedan? Direktor SZO o povratku u normalu posle pandemije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020, 20:16

Do kada će nam korona biti neprijatelj broj jedan? Direktor SZO o povratku u normalu posle pandemije

Pandemija virusa Covid 19 može se pogoršati ako se sve nacije ne budu pridržavale osnovnih zdravstvenih mera opreza, upozorila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

- Dozvolite da budem otvoren, previše zemalja je krenulo u pogrešnom pravcu, virus ostaje javni neprijatelj broj jedan - izjavio je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus na virtualnom brifingu u sedištu SZO u Ženevi, preneo je Rojters.

- Ako se ne prate osnovne mere, jedini način >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na koji će se odvijati pandemija jeste da će biti sve gore i gore i gore. Ali, ne mora biti tako. Neće biti povratka na staru normalu u doglednoj budućnosti...Ima mnogo toga o čemu treba brinuti - rekao je Tedros.

Ali postoji mapa puta do situacije u kojoj možemo da kontrolišemo virus i nastavimo sa svojim životima, kazao je Tedros, preneo je "Gardijan".

Međutim, biće potrebno fokusirati se na smanjenje prenosa, osnaženu zajednicu i jako državno liderstvo, dodao je on.

- To se može učiniti, to se mora učiniti - naglasio je generalni direktor SZO.

- Već sam to rekao i nastaviću da govorim. Bez obzira na to gde se zemlja nalazi na krivulji epidemije, nikada nije kasno da se preduzmu odlučne akcije - zaključio je Tedros.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Direktor KC Crne Gore: Na korona virus pozitivno 29 zdravstvenih radnika

Izvor: Blic, 13.Jul.2020

U Crnoj Gori je 29 zdravstvenih radnika pozitivno na korona virus, dok se njih 144 nalazi u samoizolaciji, izjavio je danas pomoćnik direktora Kliničkog centra Crne Gore Nemanja Radojević.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.