Izvor: Radio 021, 09.Avg.2020, 16:02

Đorđević: Svi oboleli u domovima za stare imaju lakšu kliničku sliku

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare na korona virus pozitivno 268 korisnika i 78 zaposlenih i da svi imaju lakšu kliničku sliku.

Đorđević je rekao da neki od zaraženih u ustanovama socijalne zaštite već imaju jedan negativan test, ali da će sa te liste biti skinuti kada i drugo testiranje bude negativno, a dodao je i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u domovima za nezbrinutu decu "uopšte nema virusa".

Prema njegovim rečima, 90 odsto zaposlenih koji imaju virus zarazilo se van posla, na bolovanju ili godišnjem odmoru i bili su pozitivni prilikom obaveznog testiranja pre nego što su se vratili na posao, odnosno nisu ni ulazili u domove, niti su ugrozili korisnike.

Đorđević je rekao da su domovi za stare, prema instrukcijama još na početku epidemije, podeljeni na crvene, narandžaste i zelene zone i da se korisnici koji se pokažu pozitivni na korona virus smeštaju u crvenu zonu, dok se oni koji su negativni i izlečeni smeštaju u zelenu zonu.

Prema njegovim rečima, od marta su zabranjene posete domovima za stare i u njih niko sa strane ne može da uđe, a da su nakon završetka vanrednog stanja jedno vreme bile dozvoljene posete na otvorenom, što je ukinuto.

Đorđević je rekao da u svim domovima postoji mogućnost da rodbina korisnika uz pomoć zaposlenih komunicira sa svojim najbližim preko video poziva.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.