Dezinfekciona sredstva za građane na deset lokacija u Nišu

Izvor: Megafon.co, 03.Apr.2020, 12:35

Dezinfekciona sredstva za građane na deset lokacija u Nišu

JKP Naissus JKP Naissus na deset lokacija u gradu postavlja mobilne rezervoare sa kojih će Nišlije moći da natoče dezinfekciona sredstva. Ovo je, kako kažu u Naissusu, dodatna mera zaštite u borbi protiv korona virusa. Dezinfekciono sredstvo je na bazi HLORA, NATRIJUM HIPOHLORIT (NaClO) i moći će da se preuzme u vremenu od 11 do 16 sati.
Rastvor se upotrebljava isključivo za dezinfekciju površina (podova, hodnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << sanitarije, rukohvata). NIJE NAMENJENO ZA DEZINFEKCIJU RUKU, ODEĆE, NAMEŠTAJA, TEPIHA, ŽIVOTINJA!
Ne koristiti zajedno sa drugim sredstvima!
U P O Z O R E NJ E !!! Foto – Sonja Urošević

Sredstvo za dezinfekciju ne sme doći u dodir sa kožom. U slučaju kontakta sa kožom ili očima, isprati velikom količinom vode!
U slučaju da se proguta odmah potražiti lekarsku pomoć! Držati van domašaja dece, na tamnom i hladnom mestu!
Lokacije Gradska opština Medijana:
Vizantijski bulevar (kod marketa“Tempoekspres“); Trg kralja Aleksandra (kod škole Radoje Domanović); Preko puta Doma zdravlja (kod Vatrogasnog doma); Ispred zgrade Gradske opštine Medijana. Gradska opština Palilula:
Ugao ulica Ljubomira Nikolića i Dragutina Mitića (kod pijace); Ulica Stanoja Bunuševca (kod Niškog kulturnog centra); Ulica Petra Aranđelovića; Ugao ulica Bubanjskih heroja i Dimitrija Leke. Gradska opština Crveni krst:
Bulevar 12. februar (kod supermarketa IDEA). Gradska opština Niška Banja:
Na okretnici prema šetalištu. Dezinfekciono sredstvo biće deljeno upravnicima skupštine stanara i građanima. Za samu raspodelu biće zaduženi volonteri iz gradskih opština.
“Ovakvu akciju distribucije dezinfekcionih sredstava sprovodićemo periodično, vodeći računa da ne ugrozimo stabilan proces funkcionisanja u sektoru proizvodnje vode.”
Privremena priključenja vode Po naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša, JKP Naissus je do 03. aprila 2020. godine, priključilo na vodovodnu mrežu više od 526 isključenih korisnika.
Reč je o privremenom priključenju onih korisnika, koji su prethodno zbog dugovanja isključeni sa mreže.
Takođe u skladu sa naredbom gradskog štaba, obustavljene su sve aktivnosti na isključenjima korisnika sa vodovodnog sistema, u svim objektima za stanovanje.
Ova mera trajaće do okončanja vanrednog stanja.
Ostali korisnici koji žele da se informišu o priključenju na gradsku vodovodnu mrežu, mogu da se jave na telefone 018 502 714 i 018 502 747, kao i na broj Pozivnog centra 018 502 777.
Radovi Kvarovi na vodovodnoj mreži i prekidi u vodosnabdevanju.
– Gornji Matejevac, ulica Livađanska br. 5. Voda sa ulice dolazi u šaht, potrebno je raskopavanje (kolovoz-asfalt), u Livađanskoj ulici kod broja 5, u naselju Gornji Matejevac. Zbog radova na popravci priključne veze biće u prekidu snabdevanje vodom do 15 sati u delu naselja Gornji Matejevac (Livađanska ulica).
– Novo Selo, ulica Topličkog partizanskog odreda bb. Voda u šahti, potrebna je zamena prvog ventila ¾ (prsao je donji deo) u ulici Topličkog partizanskog odreda u Novom Selu. Zbog intervencije na priključnoj vezi biće u prekidu vodosnabdevanje do 15 sati samo na jednoj adresi u pomenutoj ulici.
– Suvi Do, ulica Borivoja Nikolića br. 6. Voda odlazi u šaht, curi prvi ventil u ulici Borivoja Nikolića br. 6, u naselju Suvi Do. Zbog intervencije na priključnoj vezi biće u prekidu vodosnabdevanje do 15 sati samo na pomenutoj adresi (moguć je kratki prekid u ulici Borivoja Nikolića).
JKP Parking servis Iz JKP Parking servis za 03. april najavljuju otklanjanje kvarova na javnom osvetljenju u selu Mezgraja i Čemerničkoj ulici. Planirano je i postavljanje novih svetiljki u ulici Milića od Mačve i u selu Malča. U toku dana predviđeni su i radovi na izradi horizontalne saobraćajne signalizacije u ulicama Jadranskoj, Vojvode Mišića, Voje Rinčića i Kralja Milutina.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podela sredstava za dezinfekciju na 10 lokacija u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Apr.2020

Rezervoari sa rastvorom na bazi hlora danas, 3. aprila od 11 do 16 sati biće postavljen na 10 lokacija u Nišu, kažu u Javnom komunalnom preduzeću Naissus. U svakoj od niških opština, sem Panteleja, biće postavljen bar po jedan rezervoar natrijum-hipohlorita, koji služi za dezinfekciju površina,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.