Devojčica od 12 godina najmlađa žrtva COVID19 u Belgiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2020, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica od 12 godina najmlađa žrtva COVID19 u Belgiji

Belgijske vlasti objavile su da je u poslednja 24 sata 98 osoba preminulo od posledica infekcije COVID19. Među preminulima je i devojčica od 12 godina koja je sada najmlađa žrtva pandemije u Belgiji.

Belgijske vlasti navode da se broj zaraženih korona virusom u zemlji popeo na 12.775, od čega je ukupno preminulo 705 osoba.

Iako se navodi da su čak 93 procenata preminulih osobe preko 63 godine starosti, belgijski zvaničnici konstatuju da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << COVID19 odneo i najmlađu žrtvu do sad.

U Centru za javno zdravlje kažu da je smrt devojčice od 12 godina emotivno težak i medicinski redak slučaj.

Konstatuje se da je u pitanju prvi smrtni slučaj u toj starosnoj grupi, a da je prethodno najmlađa žrtva bila medicinska sestra koja je imala 30 godina.

Centar za javno zdravlje Belgije podseća da deca ostaju populacija sa veoma malim rizikom od teških komplikacija, ali upozoravaju da ova infekcija pogađa sve, te da svaka starosna grupa može biti vektor prenosa virusa onima koji ih okružuju.

Upozorava se da se u belgijskim bolnicama na intenzivnoj nezi nalaze osobe dosta mlađe od populacije preko 60 godina koja je najviše izložena riziku.

Belgijske vlasti napominju da situacija u zemlji još nije kritična kada su u pitanju smeštajni kapaciteti za obolele od COVID19, ali i upozoravaju da još nije došlo do vrhunca pandemije u zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.