Dejan Lutkić emotivno o Nenadoviću: Imao je iskren osmeh, duša mu se uvek smejala

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 10:46

Dejan Lutkić emotivno o Nenadoviću: "Imao je iskren osmeh, duša mu se uvek smejala"

Napustio nas je u 57. godini glumac Nenad Nenadović. Korona je zaustavila sve njegove planove, kao i želju da jednog dana režira predstave. Njegov kolega Dejan Lutkić kaže da je odlazak Nenadovića veliki gubitak za srpsko glumište.

Po završetku Akademije postao je stalni član ansambla pozorišta "Boško Buha", kome je ostao veran do kraja, iz kojeg se za Televiziju "Prva" oglasio glumac Dejan Lutkić. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Govorio je o pokojnom glumcu Nenadu Nenadoviću, kojeg je od milošte zvao Neša. Njegovu smrt, kaže, smatra velikim gubitkom za celo srpsko glumište.

"Po čemu ću ga ja pamtiti, ali i većina ljudi je jedan od najiskrenijih osmeha koje sam video u životu, nekako mu se duša uvek smejala, videlo se kroz njegove oči, nije bio zao čovek", rekao je glumac.

Dodaje i da Nenadović za života nikome ništa nije zamerao bez nekog velikog razloga, kao i da je voleo svoj posao i porodicu.

Lutkić je istakao da je ovo veliki gubitak za srpsko glumište, jer je Nenadović neko ko se poslu predao sto odsto, ali i svemu drugom što je radio. Poznato je da je držao časove najmlađima i pomagao im u prvim glumačkim koracima "na daskama koje život znače".

"Stvar je u tome da je on ulagao mnogo energije i volje da nauči decu kakav je ovo poziv i šta iziskuje od tebe i da treba da se preispitaš da li ovo možeš da izdržiš, stvarao je ljude kojima je negde objašnjavao da treba da bude važno da vole ovo što rade, a ne zato da bi bili poznati", rekao je Lutkić.

"Nenad, meni to nekako zapara uši, za mene je on uvek bio Neša", zaključio je glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.