Deda Živan ima 103 godine i 35 potomaka, preživeo je ratove i streljanje, a ima MOĆAN RECEPT za ispunjen život

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 14:18

Deda Živan ima 103 godine i 35 potomaka, preživeo je ratove i streljanje, a ima MOĆAN RECEPT za ispunjen život

Nepokretan se vratio iz bolnice zbog stomačnih problema na početku vanrednog stanja

Rođen u vihoru Velikog rata, Živan Popović iz ariljskog sela Latvice, koji ima 103 godine, na nogama je dočekao i kraj vanrednog stanja zbog korona virusa. Deda Živan se nepokretan vratio iz bolnice zbog stomačnih problema na početku vanrednog stanja.

- Odmah su mene otpustili, sve su pustili iz bolnice. Ja sam pitao mog druga šta se ovo radi, kao da je neki virus naišao. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ja sam čuo da je to bilo u Kini. Kad su naturili one maske, ja sam po tome video da je taj virus naišao - priča Živan.

Uz pomoć koju su mu obezbedila deca, a svi su u rizičnoj grupi preko 65 godina, starina Živan se oporavio željan razgovora. Decu je na put izveo baveći se poljoprivredom, a kao najcrnje dane pamti rat u kom su ga mobilisali i četnici i partizani pred čijim se i streljačkim vodom našao.

- Kad su mi udarili lisice na ruke i sproveli metak u cev, a bio sam vezan, najviše sam se uplašio, ja sam samo čekao pucanj da čujem - priseća se deda iz sela Latvice.

Ni sam ne zna zašto su ga u poslednji čas pustili.

Uz porodične radosti, najlepše dane je, kaže, proveo u lovu, ne dozvoljavajući ni danas da padne prašina na pušku, poslednji put korišćenu pre nekoliko godina. Kaže da je išao u lov dok je imao snage, a snaga mu je donela i trideset petoro potomaka, unuka i praunuka od ćerki i sinova.

Potomcima poručuje da poštuju Boga i veru da poštuju sve oko sebe kao što je i on poštovao. Imao je poruku i savet koji je uputio svima:

- Čuvajte se rđavog društva.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.