Da li će Novi Sad uskoro imati ženski rukometni gradski derbi? (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2020, 20:18

Da li će Novi Sad uskoro imati ženski rukometni gradski derbi? (AUDIO)

Zbog novog talasa pandemije virusa korona sve je više otkazanih utakmica i u rukometnoj Super B ligi, pa će rukometašice “Petrovaradina” predstojećeg vikenda biti slobodne jer ekipa “Žitorađe” neće doputovati u Novi Sad.

Inače, rukometašice “Petrovaradina” trenutno su na trećoj poziciji Super B lige sa dve utakmice manje. Ambicije i prilike u tom ženskom rukometnom klubu predočava predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kluba Radovan Bronz.

“Dve utakmice su otkazane, a jedna od te dve je derbi sa Crvenom zvezdom, gde bi pobednik zauzeo drugo mesto Super B lige”, kaže Bronz.

On ističe da se klub dobro snalazi u vreme pandemije, te da prva ekipa ima pet termina za treninge u novoj hali u Petrovaradinu, ali da nedostaje termina za rad sa decom.

Mi smo iz Druge lige napredovali u Prvu ligu, a u uslovima pandemije ukazala nam se prilika da se putem baraža kvalifikujemo u Super B ligu, kaže Bronz i dodaje da su planski rad i ekipa koja je spoj mladosti i iskustva veoma doprineli najvećem uspehu ŽRK “Petrovaradin” u poslednjih 30 godina.

Podmladak vode prvi trener Irina Anđušić i kapitenka tima Mijailović, a nadamo se da ćemo uskoro imati stalne termine za decu, kako bi se navikla na redovne treninge.

“Kada se treninzi pomeraju i nisu vremenski ravnomerni, obično dolazi do osipanja dece”, objašnjava Bronz i dodaje da je cilj kluba da do kraja sezone ima oko pedesetoro polaznika.

Govoreći o ambicijama kluba da jednog dana nastupi u Super A ligi, Bronz ističe da je za taj rang takmičenja potrebno da se poklope finansijski uslovi jer je neophodan jači igrački kadar.

“Mi sa ovom ekipom možemo da budemo u vrhu Super B lige”, kaže Bronz i dodaje da bi bilo odlično da Novi Sad ima dva Super A ligaša i da igra gradski derbi.

“To je nekada bilo u staroj državi kada je u Drugoj saveznoj ligi bilo tri ili četiri ekipe iz Novog Sada, a gradski derbiji su bili veoma posećeni i vladalo je jedno pravo sportsko rivalstvo”, zaključuje Bronz.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.