DVE EVROPSKE ZEMLJE DOČEKALE DEDA MRAZA: Dozvoljene su mu praznične aktivnosti, ali pod korona uslovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2020, 00:12

DVE EVROPSKE ZEMLJE DOČEKALE DEDA MRAZA: Dozvoljene su mu praznične aktivnosti, ali pod "korona" uslovima

U jednoj od zemalja ima poseban zadatak

Deda Mraz, odnosno Sveti Nikola, svetac zašitnik dece koji donosi poklone, stigao je danas u Holandiju, ali su zbog delimičnog zaključavanja otkazane proslave u mnogim gradovima.

Holanđani proslavljaju ono što zovu Sinterklas, 5. decembra, dajući deci poklone, ali, prema legendi, svetac stiže u zemlju nedeljama ranije i obično se tada priređuju velike zabave.

Proslava dolaska na nacionalnoj televiziji održana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je danas bez uobičajenih gužvi hiljada dece i njihovih roditelja usred delimičnog zatvaranja u Holandiji, čiji je cilj suzbijanje širenja korona virusom.

U susednoj Belgiji zabranjen je i svečani doček sveca u lučkom gradu Antverpenu, mada je vlada u saopštenju navela da Nikola neće morati u karantin nakon dolaska u Belgiju iz Španije, gde živi, i moći će da hoda po krovovima i ubacuje poklone u dimnjake čak i tokom policijskog časa.

Belgijski ministri vlade, međutim, upozorili su Svetog Nikolu da uvek poštuje distanciranje, redovno pere ruke i nosi masku za lice, uprkos dugoj beloj bradi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.