DRUGI PO SMRTNOSTI U EVROPI: Korona opet gazi crni kas ispod Alpa

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 19:26

DRUGI PO SMRTNOSTI U EVROPI: Korona opet gazi crni kas ispod Alpa

Italija zabeležila 541 smrtni slučaj od korone u poslednja 24 sata

Italija je danas zabeležila 541 smrtni slučaj, u odnosu na 686 u subotu, a registrovano je 20.648 novih pacijenata koji su oboleli od Kovid-19, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

U subotu je obolelo 26.323 ljudi, što je takođe pad za nešto manje od 6.000 obolelih u odnosu na dan ranije, preneo je Rojters.

Italija je bila prva zapadnoevropska zemlja koja je žestoko pogođena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusom i dosad je, prema podacima ministarstva zdravlja, preminulo 54.904 ljudi od februara, odnosno, početka izbijanja pandemije.

Italija je i druga po smrtnosti u Evropi, iza Velike Britanije, u kojoj je preminulo nešto više od 58.000 ljudi, a dosad je na Apeninima registrovano 1,585 miliona slučajeva infekcije koronom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.