DRAGI MOJI NE BUDITE LUDI, NASTAVITE DA NOSITE MASKE Ruski lekar upozorava da opasnost nije prošla (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 18:23

"DRAGI MOJI NE BUDITE LUDI, NASTAVITE DA NOSITE MASKE" Ruski lekar upozorava da opasnost nije prošla (FOTO)

U Rusiji otkriveno 6.611 novih slučajeva korone, saopštio je Operativni štab.

Dečji hirurg, doktor medicinskih nauka, Leonid Rošalj savetuje Moskovljane da se ne opuštaju i da maske, kao zaštitu od virusa korona, nose i dalje. Upozorava da opasnost nije prošla.

- Dragi moji! Ne budite ludi. Nastavite da nosite maske na ulicama, u gradskom prevozu, na javnim mestima - napisao je lekar na Tviteru.

On upozorava da opasnost od zaraze nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošla i da "još ništa nije gotovo".

- Znam da ćete, ako se poveća broj obolelih i preminulih, optuživati gradonačelnika, vladu i predsednika, ali ne i sebe - dodao je on.

Situacija po pitanju virusa korona se popravlja ali neophodno je i dalje biti odgovoran prema sopstvenom zdravlju i zdravlju ostalih.

Мои дорогие!Не будьте дураками.Продолжайте на улицах, транспорте, в общественных местах носить маски.Ничего не закончилось.На улицах Москвы толпы не понимающих этого.Знаю,что если увеличится число заражённых и умерших будете обвинять мэра,правительство и президента,но не себя.

— Леонид Рошаль (@Leonid_Roshal) July 5, 2020

- Ublažavanje mera je neophodno. Ne samo zbog privrede. Ali virus je podmukao - zaključio je on.

- Za poslednja 24 sata u Rusiji je potvrđeno novih 6.611 slučajeva virusa korona u 85 regiona, od čega je 1.907 bez simptoma - navodi se u saopštenju.

Za isti period je zabeleženo 135 smrtnih slučajeva od iste bolesti, dok je 3,579 ozdravilo.

Od početka epidemije registrovano je ukupno 687.862 slučajeva korone.

Podsetimo, u svetu je do danas otkriveno više od 11 miliona slučajeva Kovid-19.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.