DOKTORI U ŠPANIJI NEZAVODOVLJNI: Protestuju na ulicama Barselone, traže bolje uslove za rad (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:05

DOKTORI U ŠPANIJI NEZAVODOVLJNI: Protestuju na ulicama Barselone, traže bolje uslove za rad (FOTO)

Odeveni u bele laboratorijske mantile, sa maskama za lice, stotine mlađih španskih lekara izašle su danas na ulice Barselone zahtevajući bolje uslove rada dok se bore protiv drugog talasa zaraze korona virusom.

- Radimo do 80 sati nedeljno u smenama po 24 sata - rekla je za Rojters Klara Boter, 28-godišnja stažistkinja medicine.

- Naš ugovor je na 40 sati nedeljno i imamo osnovnu platu - rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Boter dodajući da lekari s njenim statusom mesečno zarađuju oko 960 evra.

Otkako je sredinom juna prekinuta potpuna blokada zemlje, raste broj slučajeva korona virusa i svakodnevno se dijagnostikuju hiljade infekcija.

Takođe je više hospitalizovanih, mada je njihov broj manji u odnosu na mart i april, kad je zabeležen vrhunac epidemije u Španiji.

U toj je zemlji registrovano gotovo 750.000 slučajeva korona virusa od početka epidemije, a broj umrlih premašio je 31.000.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.