Čeka vas bogat život ako radite neki od ovih poslova: Pogledajte 10 zanimanja budućnosti u Srbiji i svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2021, 12:21

Čeka vas bogat život ako radite neki od ovih poslova: Pogledajte 10 zanimanja budućnosti u Srbiji i svetu

Svetski stručnjaci tvrde da će zanimanje budućnosti biti analitičar podataka

Pandemija korona virusa je promenila perspektivu zarade mnogim poslovima za veoma kratko vreme, a svetski poslovni stručnjaci predviđaju veliki preokret u zaradama odeređenih zanimanja.

Stručnjaci su sproveli računicu koji će poslovi u narednih deset godina biti najprofitabilniji, a istraživanja su urađena uz pomoć podataka i projekcija američkog ministarstva rada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Na prvom mestu poslova pred kojima je blistava budućnost je zanimanje medicinska sestra, na drugom mestu je programer mobilnih aplikacija, dok sledeća tri popunjavaju operativni i finansijski menadžeri, te analitičar menadžmenta.

Među prvih deset mesta ove liste su i analitičari istraživanja tržišta i marketinški stručnjaci, poslovođe medicinskih i zdravstvenih usluga, doktori, menadžeri informatičkih sistema, te računovođe i revizori.

. Razne liste sa poslovima budućnosti izlaze nam svakodnevno, a u njima često budu i zanimanja za koja nismo čuli do sada, poput analitičara IT bezbednosti.

Pred decom i roditeljima su mora različitih stvari i usmerenje ka nekom zanimanju traje duže nego ranije, i menja se skoro svakodnevno.

Naučni komitet svetskog foruma proizvodnje WMF-a sastavio je listu najpotrebnijih veština i znanja u budućnosti, među kojima su digitalna pismenost, efikasna komunikacija sa ljudima i robotima kroz različite platforme i tehnologije, kao i svesti o sajber-sigurnosti.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.