CRNOGORCI KONAČNO DOBILI KONTINGENT KINESKIH VAKCINA: Ministarka zdravlja sačekala Sinofarm

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 13:12

CRNOGORCI KONAČNO DOBILI KONTINGENT KINESKIH VAKCINA: Ministarka zdravlja sačekala Sinofarm

U Crnu Goru stiglo 30.000 doza kineske vakcine Sinofarm

U Crnu Goru stigao je kontingent od 30.000 doza kineske vakcine Sinofarm, koje su dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Ðin.

Premijer Zdravko Krivokapić je poručio da je neophodno da svi moraju biti svesni važnosti poštovanja epidemioloških mera, kako bi uspešno prevazišli probleme izazvane pandemijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusa.

U #CrnaGora upravo stigao kontingent od 30.000 doza kineske vakcine #Sinofarm 💉, koje su u prostorijama Montefarma dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ambasador NR Kine 🇨🇳 u Crnoj Gori 🇲🇪 Liu Đin.@MinZdravlja pic.twitter.com/sakjtdVDk2

— Vlada Crne Gore (@VladaCG) March 3, 2021

Inače, u Crnu Goru je do sada stiglo 2.000 ruskih vakcina, kao donacija Srbije, dok je još 5.000 doza nabavili iz Rusije.

U prvih pet prioritetnih kategorija za vakcinaciju protiv korona virusa nalazi se 110 hiljada ljudi, objavljeno je u utorak na sajtu covidodgovor.me.

Predsednik Milo Ðukanović je zbog loše epidemiološke situacije juče zatražio zatvaranje granica i ubrzanu imunizacija, što su odali i stručnjaci Instituta za javno zdravlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Krivokapić: Ako mjere ne budu dale efekte, slijedi potpuno zatvaranje Crne Gore

Izvor: VOA, 03.Mar.2021

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je u obraćanju javnosti povodom epidemiološke situacije da je stanje zabrinjavajuća, dok je zdravstveni sistem na granici izdržljivosti. "Zdravstveni radnici supravi heroji koji bez obzira na premor izvršavaju sve zadatke. Pozivam na jedinstvo u...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.