CRNI DAN PRED NAMA? Prema najnovijim informacijama čeka nas brojka od 1.000 zaraženih, pet osoba preminulo?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 11:51

CRNI DAN PRED NAMA? Prema najnovijim informacijama čeka nas brojka od 1.000 zaraženih, pet osoba preminulo?

Prema nezvaničnim saznanjima, 27. oktobar biće najcrnji korona dan u Srbiji

Prema novim informacijama od izvora iz Kriznog štaba, brojke koje će oko 15 časova biti saopštene najgore su do sada.

Kako se saznaje, broj zaraženih od koronavirusa biće trostruko veći nego juče kada je koronom bila zaražena 341 osoba i približiće se brojci od 1.000.

Da sve bude gore, do sada je već od kovida umrlo 5 osoba, a da li će i ta brojka ići na gore, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostaje da se vidi.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je da raste broj inficiranih sa teškom kliničkom slikom, zbog čega je Arena ponovo kovid bolnica.

Ranije danas oglasio se i dr Srđa Janković koji je prokomentarisao pooštravanje mera.

- Razmatraćemo meru uvođenja PCR testa, kao i prilagođavanje rada tih objekata. Ne mogu da kažem unapred odluke Kriznog štaba jer se one donose kolektivno. Mere mogu da budu pooštrene, ali suština je u tome da ako ne sprovodimo mere, neće nam pomoći i pooštrene. Ako se nedosledno sprovode, nema efekta. Da smo dosledno sprovodili one koje jesu bile na snazi tokom leta i jeseni, ne svaljujem krivicu na građane, možda na manjinu koja ne shvata opasnost... Ima otpora prema merama, to je ljudski i normalno. Ali većina nas ljudski mora da shvati da postoji odgovornost, i građani i oni koji mere sprovode - rekao je dr Janković.

Broj zaraženih na 100.000 stanovnika nije ključan, smatra dr Janković i kaže da bi trebalo pandemiju posmatrati kao reku - ne vidi se uvek tačan trenutak kada je nešto pošlo naopako, već se analizira tok.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.