CRNE SLUTNJE SE OBISTINILE: Korona pregazila ekonomiju Crne Gore, od početka pandemije otpušteno 6.000 žena

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 18:18

CRNE SLUTNJE SE OBISTINILE: Korona pregazila ekonomiju Crne Gore, od početka pandemije otpušteno 6.000 žena

U uslovima zabrane izlaska i kretanja došlo je do porasta nasilja nad ženama

Oko 6.000 žena u Crnoj Gori ostalo je bez posla od početka pandemije korona virusa, a u uslovima zabrane izlaska i kretanja došlo je do porasta nasilja nad ženama.

To je saopšteno na sastanku potpredsednice Skupštine Branke Bošnjak i direktorke Centra za ženska prava Maje Raičević.

One su istakle spremnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da zajednički rade na ekonomskom i socijalnom osnaživanju žena i povećanju broja žena na mestima odlučivanja.

Na sastanku je bilo reči i o incijativi potpredsednice Skupštine za osnivanje Ženskog kluba u parlamentu.

Sagovornice su se saglasile da postoji potreba da žene u Crnoj Gori moraju aktivnije da budu uključene u promene i rešenja koja utiču na razvoj demokratskog društva.

Osvrnule su se i na dešavanja vezana za neprimereni napad na ministarku Vesnu Bratić, povodom objavljivanja ponižavajuće karikature na društvenim mrežama, i osudile taj akt kao nemoralan i mizogen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.