ČETVOROGODIŠNJI DEČAK IZ VLADIČINOG HANA NA RESPIRATORU: Potvrđeno iz Kliničkog centra u Nišu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 22:19

ČETVOROGODIŠNJI DEČAK IZ VLADIČINOG HANA NA RESPIRATORU: Potvrđeno iz Kliničkog centra u Nišu!

Četvorogodišnji dečak iz Vladičinog Hana priključen na respirator

Četvorogodišnji dečak iz Vladičinog Hana zaražen korona virusom hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, rekao je danas direktor UKC Zoran Perišić, dodajući da dete ima urođene bolesti pluća i da je trenutno na mehaničkoj ventilaciji.

Perišić je za Južne vesti rekao da je, prema poslednjim podacima kojima raspolaže, stanje deteta nepromenjeno.

- Dete >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na respiratoru, ima problema sa disanjem. Ima urođene bolesti koje su dovele do toga, ima bolesti pluća, to ga je uvelo u problem da ne može spontano da diše. Deca inače slabo tolerišu maske za invazivnu ventilaciju, pa je bolja opcija da se muskulatura relaksira stavljanjem na respirator - rekao je Perišić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četvorogodišnji dečak na respiratoru u Nišu

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2021

Četvorogodišnji dečak iz Vladičinog Hana zaražen korona virusom hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, rekao je danas direktor UKC Zoran Perišić...Naveo je da dete ima urođene bolesti pluća i da je trenutno na mehaničkoj ventilaciji...Perišić je za Južne vesti rekao...

Nastavak na Radio 021...

Osmogodišnje dete iz Vladičinog Hana na respiratoru u Nišu

Izvor: VOM.rs, 18.Apr.2021, 12:21

Osmogodišnje dete iz Vladičinog Hana na respiratoru u Nišu. Osmogodišnji dečak iz mesta Džep u okolini Vladičinog Hana nalazi se na respiratoru u Nišu nakon što je zaražen koronavirusom. Njegovo zdravstveno stanje dodatno je otežano već postojećom distrofijom mišića. Četvorogodišnji...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.