Broj žrtava od koronavirusa u BiH porastao na 113, ukupan broj obolelih 2.131

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2020, 12:35

Broj žrtava od koronavirusa u BiH porastao na 113, ukupan broj obolelih 2.131

U dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka" od posledica korona virusa preminula je još jedna osoba, starija žena iz Modriče, čime je broj žrtava u celoj BiH porastao na 113.

U poslednja 24 časa u BiH je registrovano 25 novih slučajeva zaraze korona virusom, od čega u RS 24 i jedan u Federaciji BiH, na području Tuzlanskog kantona.

Ukupan borj obolelih u BiH porastao je na 2.131, dok se od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bolesti oporavilo 1.115 osoba.

Od ukupnog broja obollih u celoj zemlji, najviše ih je u Banjaluci 524 ili 24,6 odsto, a potom u Maglaju, 143 osobe.

U poslednja 24 časa, od 24 nova slučaja u RS, deset obolelih je iz Banjaluke, po tri iz Laktaša, Broda i Doboja, po dve iz Čelinca i Gradiške, te jedna iz Drinića.

"Dobro je da broj pozitivnih držimo pod kontrolom i ispod pet odsto. Imamo 3,2 odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih", kazao je ministar zdravlja RS Alen Šeranić.

Testirano je i 80 zdravstvenih radnika u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Banjaluci, a pozitivan nalaz potvrđen je kod jednog lekara, dok su nalazi kod svih radnika iz ostalih zdravstvenih ustanova bili negativni.

Testirano je 89 osoba iz lokalnih karantina i objekata za izolaciju, a pozitivan nalaz potvrđen je kod jedne osobe u Čelincu.

Šeranić je rekao da se u UKC-u trenutno leči 129 osoba, od kojih su 44 sa teškom kliničkom slikom.

On je naveo da su u RS od posledica korona virusa preminule 74 osobe, dodavši da su preminuli uglavnom stariji od 65 godina, koji su imali niz drugih pridruženih oboljenja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.