Brnabić: Vlada usvojila nove mere, nadam se da će dati rezultate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 15:33

Brnabić: Vlada usvojila nove mere, nadam se da će dati rezultate

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da je vlada na današnjoj sednici usvojila nove mere u borbi protiv širenja korona virusa, koje od sutra stupaju na snagu.

Na konferenciji za štampu ona je kazala da su usvojene mere obavezno nošenje maske u zatvorenim prostorima što važi za celu Srbiju, bez obzira da li su lokalne vlasti proglasile vanrednu situaciju.

Dalja mera je zabrana organizovanog okupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od više od 10 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Usvojena je preporuka nošenja maski na otvorenom, uz obavezu tamo gde nije moguće držati distancu od 1,5 metara.

„Očekujem da će narednih dana dodatne mere doneti rezultate. U ovom trenutku situacija je teška. Ja makar sada gajim blagi optimizam, jer vidim da smo se svi zajedno uključili u borbu. Hvala građanima što poštuju mere“, rekla je na.

Brnabić je izrazila uverenje da će se to odraziti i na brojeve novozaraženih narednih dana, kao i da će se pritisak na zdravstveni sistem smanjiti.

Protesti nam dolaze na naplatu,pokazuje rast broja zaraženih

Rast broja zaraženih korona virusom posledica je protesta koje smo imali i to nam sad dolazi na naplatu, rekla je premijerka Ana Brnabić.

"Za mene je ovo očekivano", rekla Brnabić na konferenciji za medije.

Dodaje da je Beograd samo u proteklih nekoliko dana bio stabilniji, ali da je juče i danas zabeležen rast i da se pogoršala situacija u protekla dva dana.

Brnabić kaže da je dobro što protesti nisu dugo trajali i da se očekuje uskoro da ponovo vidimo pad broja zaraženih.

Dodaje da je najveći procenat zaraženih u Beogradu, ali da joj daje optimizam to što su građani zaista disciplinovani i u najvećoj meri poštuju mere zaštite i što su poslušali apele kriznog štaba.

Znam da ćemo videti rezultate mera i discipline građana, dodala je Brnabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od danas obavezne maske i na otvorenom, zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 05:07

Nove mere republičkog Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa korona od danas stupaju na snagu, a jedna od njih je obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta...Naime,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

OBAVEZNE MASKE, ZABRANA OKUPLJANJA... Danas u celoj Srbiji stupaju na snagu NOVE MERE, ovo je kompletan SPISAK

Izvor: Blic, 17.Jul.2020

Zbog alarmantnog širenja korona virusa u poslednjih nekoliko nedelja, Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od Kovida 19, koji je oformila Vlada Srbije, doneo je čitav niz restriktivnih mera koje danas stupaju na snagu.

Nastavak na Blic...

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ O NOVIM MERAMA VLADE: Moraćemo naučiti kako da živimo sa virusom

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020

Radojičić je govorio o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo..Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da se sve mere koje se primenjuju u borbi protiv korona virusa svode na dve – da nosimo masku i imamo distancu...I ovaj put, kroz ove nove mere u stvari redefinišemo kako da te dve...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.