Izvor: Radio 021, 02.Apr.2020, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Povlačimo odluku o tome da sve informacije o virusu korona daje samo Krizni štab

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije danas povući zaključak o informisanju tokom pandemije Covida-19.

Brnabić je rekla da će to biti učinjeno "na izričitu molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

Brnabić veruje da je ova uredba štitila građane od neproverenih informacija, ali kaže da predsednik nije želeo da se baci senka na potpuno informisanje.

Ona je za RTS rekla da je zaključak o tome ko može da daje informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << donet da bi građani dobijali tačne, pravovremene i potpune informacije.

Podsetimo da je Vlada Srbije u subotu, 28. marta, donela zaključak o informisanju javnosti o virusu korona u Srbiji, kojim se propisuje da su za davanje informacija o virusu korona, kao i za prikupljanje svih informacija o infekciji, zaduženi Krizni štab i osobe koje štab ovlasti, a za širenje dezinformacija sledi kažnjavanje.

U vezi sa ovom odlukom Vlade, kojom je centralizovano davanje informacija o pandemiji i stanju u Srbiji reagovali su pravnici i novinarska udruženja, koji su ocenili da je u pitanju nezakonit čin, cenzura i prikrivena pretnja novinarima.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Brnabić: Na molbu predsednika, povlačimo odluku o informisanju o virusu korona

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2020

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije danas povući zaključak o informisanju tokom pandemije Covida-19...Brnabić je rekla da će to biti učinjeno "na izričitu molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića"...Brnabić veruje da je ova uredba štitila građane od neproverenih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.