Brnabić: Nova kovid bolnica u Kruševcu vredna 1,7 milijardi dinara

Izvor: Beta, 10.Avg.2020, 12:04

Brnabić: Nova kovid bolnica u Kruševcu vredna 1,7 milijardi dinara

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nova kovid bolnica u kasarni Rasina u Kruševcu gradi kako bi se spremnije dočekale jesen i zima ukoliko dodje do većeg talasa obolelih nego što je bilo tokom jula i avgusta.Brnabićeva je na otvaranju radova rekla da je to investicija vredna 1.724.200.000 dinara, i da će ta bolnica imati 500 ležajeva i intenzivnu negu."To će biti bolnica koja će biti moderna, multifunkcionalna, koja će biti na usluzi gradjanima iz Kruševca, ali iz čitavog Rasinskog okruga", rekla je Brnabić.Kada korona virus bude pobedjen, dodala je, ova bolnica će ostati i dalje za gradjane Rasinskog okruga.Premijerka je zahvalila domaćoj kompaniji Termomont koja radi na izgradnji i podsetila da su oni radili i privremenu kovid bolnicu na Karaburmi."Drago mi je što ovakve izazove i zahtevne poslove rade naše domaće kompanije", navela je Brnabić.Posebno je zahvalila Vojsci Srbije i svim njenim pripadnicima koji su od 16. marta angažovani na podršci civilnim strukturama."Ovo je još jedan pokazatelj koliko je naša vojska spremnija, opremljenija i koliko brzo može da reaguje", rekla je Brnabić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija: Počela izgradnja kovid bolnice u Kruševcu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2020

Kamen temeljac za kovid bolnicu položen je u ponedeljak, 10. avgusta, u kasarni "Rasina" Kruševcu, oko 200 kilometara jugoistočno od Beograda. Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nova kovid bolnica gradi kako bi se "spremnije dočekale jesen i zima ukoliko dođe do većeg talasa obolelih"...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.