Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2020, 14:23

Bez 17 fudbalera u malom srpskom derbiju na Bentegodiju

Trojica Srba najavljena u startnoj postavi u poslednjem meču četvrtog kola Serije A. Đenovi nedostaje sedmorica igrača zbog virusa korona, a Veroni dvojica

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Čak 17 fudbalera će nedostajati Ivanu Juriću i Rolandu Maranu na večerašnjem dvoboju (20.45) koji ima ukus derbija za obojicu trenera. Jurić je bivši trener Đenove, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a Maran je uspešno vodio u nekoliko sezona Kjevo u Seriji A. Večaršnji duel će biti i mali sprski derbi budući da su najavljeni u startnim postavama i sva trojica igrača iz Srbije u Veroni i Đenovi: Darko Lazović, Ivan Ilić i Ivan Radovanović.

Jurić neće moći da računa čak na devetoricu fudbalera, dok će Đenova neće imati osmoricu igrača na raspolaganju. Oba tima se nalaze u izolaciji pošto tim iz Veneta ima dvojicu igrača pozitivnih na Kovid-19 (Ginter i Barak), a Đenova još uvek sedam (Lerager, Kasata, Zapakosta, Brlek, Destro, Krišito i Males).

Oba kormilara zaslužuju pohvale jer se nijedan nije žalio na odsustvo velikog broja igrača. Uz to Đenova nije odigrala nijednu zvaničnu utakmicu tri nedelje i za razliku od trenera Napolija Gatuza, koji je imao gotovo sve igrače na raspolaganju tokom pauze, Maran je u Đenovi tek od pre par dana mogao da računa na ozbiljniji broj fudbalera na treninzima.

Od Verone, i pored povređenih startera poput kapitena Veloza, iskusnog Benasija, pouzdanog Davidoviča, novog pojačanja Četina, uz pozitivne na Kovid-19 Gintera i Baraka, se očekuje da nastave sa dobrim igrama iz prva tri kola.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ivan Ilić i Darko Lazović su najavljeni u startnoj postavi i sa velikm znatiželjom se očekuje nastup Ilića, odnosno da li će biti na visini zadatka kao protiv Parme pre pauze. Jurić će na startu meča ostaviti na klupi Kalinića, koji će verovatno debitovati u dresu Verone u drugom poluvremenu.

A večeras će svoj prvi meč u Seriji A odigrati i Šomurodov koji će tako postati drugi Uzbekistanac u istoriji najjače italijanske lige. Bivši igrač Rostova će dobiti šansu jer je Destro pozitivan na Kovid 19, a Maran se više uzda u Uzbekistanca nego u mlade Italijane, Skamaku i Pariđinija.

U timu Grifonea ćemo videti Ivana Radovanovića koji se među prvima oporavio od koronavirusa u Đenovi, tako da će na Bentegodiju on dirigovati igrom svog tima.

VERONA 3-4-2-1: Silvestri – Lovato, Čekerini, Empereur – Faraoni, Tameze, Ilić, Lazović – Salsedo, Zakanji – Favili.

ĐENOVA 3-5-2: Perin - Goldaniga, Zapata, Mazijelo – Giljone, Badelj, Radovanović, Rovela, Čibora – Pandev, Šomurodov.

SERIJA A – 4. KOLO

Subota

Napoli - Atalanta 4:1 (4:0)

/Lozano 23, 27, Politano 30, Osimen 43 - Lamers 69/

Inter - Milan 1:2 (1:2)

/Lukaku 28 - Ibrahimović 12, 16/

Sampdorija - Lacio 3:0 (2:0)

/Kvaljarela 32, Augelo 41, Damsgard 74/

Krotone - Juventus 1:1 (1:1)

/Simi 12 - Morata 21/

Nedelja

Bolonja – Sasuolo 3:4 (2:1)

/Sorijano 10, Svanberg 39, Orsolini 60 – Berardi 18, Đuričić 64, Kaputo 70, Tomijasu 77 ag/

Specija - Fjorentina 2:2 (1:2)

/Verde 39, Farijas 75 - Peselja 2, Biragi 4/

Torino - Kaljari 2:3 (1:2)

/Beloti 4 penal, 49 - Žoao Pedro 12, Simeone 19, 73/

Udineze - Parma 3:2 (1:1)

/Samir 28, Jakoponi 52, Puseto 88 - Ernani 26, Karamo 70/

Roma - Benevento 5:2 (2:1)

/Pedro 31, Džeko 35, 77, Veretu 69 penal, Perez 89 - Kaprari 5, Lapadula 55/

Ponedeljak

20.45: (2,30) Verona (3,35) Đenova (3,10)

***kvote su podložne promenam

Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.