Bagdad: U požaru nastradala 82 pacijenta, premijer otpustio bolničke zvaničnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2021, 12:27

Bagdad: U požaru nastradala 82 pacijenta, premijer otpustio bolničke zvaničnike

Irački premijer otpustio je danas ključne bolničke zvaničnike, nakon što je u Bagdadu izbio požar u jedinici intenzivne nege gde su se nalazili pacijenti koji su se lečili od korona virusa, u kome su nastradale 82 osobe, a 110 je povređeno.

Prvi izveštaji ukazuju da je požar u bolnici "Ibn Hatib" kasno u subotu izazvan eksplozijom cilindra s kiseonikom, preneo je AP.

Vatrogasci su se borili s požarom koji je besneo na drugom spratu bolnice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Timovi civilne odbrane gasili su požar do ranih jutarnjih sati.

Kola hitne pomoći transportovala su na desetine povređenih.

Premijer Mustafa al-Kadimi otpustio je generalnog direktora Bagdadskog zdravstvenog odeljenja u rejonu Al-Rusafa, gde se nalazi bolnica.

On je, takođe, otpustio direktora bolnice "Ibn Hatib" i direktora odeljenja održavanja, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Al-Kadimi je održao hitan sastanak u sedištu Bagdadske operativne komande, koja koordiniše iračke snage bezbednosti, napisao je premijer na svom Tviter nalogu.

Na sastanku je rekao da je nesreća posledica nemara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.