BUGARI PRESEKLI: Korona ih dovela do očaja, donose nove mere, najstrože do sada

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 22:17

BUGARI PRESEKLI: Korona ih dovela do očaja, donose nove mere, najstrože do sada

Od početka pandemije, u Bugarskoj je zabeleženo 121.820 slučajeva korona virusa

Bugarska planira da zatvori škole, restorane i prodavnice i zabrani sve sportske događaje, privatne zabave i ekskurzije, kako bi obuzdala širenje virusa, rekao je danas ministar zdravlja Kostadin Angelov.

On je dodao da mere, o kojima će se razgovarati u sredu na sednici vlade, su sa ciljem da se spreči totalno urušavanje zdravstvenog sistema.

, u državi od sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << miliona stanovnika.

Hospitalizovano je 6.350 ljudi, što je za oko 1.000 više nego prošle nedelje, a 400 ljudi je na intenzivnoj nezi.

Bugarska je treća po broju smrtnih slučajeva na 100.000 stanovnika u EU u poslednjih 14 dana, pošto je umrlo 2.880 ljudi.

- Koliko god da ste pripremljeni, nema tog zdravstvenog sistema koji bi mogao da izdrži takav pritisak. Ne možemo da priuštimo sebi da nam umiru mladi, stari ljudi, lekari, učitelji - dodao je on.

Prema planu, od 27. novembra će škole i fakulteti preći na onlajn nastavu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.