ŽENA U HRVATSKOJ primila vakcinu protiv korone pa UMRLA: Odjednom se srušila, lekari nisu mogli da joj pomognu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 19:47

ŽENA U HRVATSKOJ primila vakcinu protiv korone pa UMRLA: Odjednom se srušila, lekari nisu mogli da joj pomognu

O celom slučaju obavešteni su Komisija Ministarstva zdravlja i Zavod za javno zdravstvo, kao i HAMED.

U Starim Perkovcima, kod Slavonskog Broda, jutros je umrla 88-godišnja žena, neposredno nakon što je primila vakcinu protiv korona vrusa, a iz HZJZ-a i HALMED-a je saopšteno da njena smrt nema uzročno-posledične veze sa vakcinacijom.

- Ono što u ovom trenutku mogu reći je da će u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slučaju biti sprovedena istraga o čijim će rezultatima javnost pravovremeno biti obaveštena rekao je direktor županijsko ZJZ dr. Ante Cvitković za lokalni medij.

Naime, Agencija za lekove i medicinske proizvode (HALMED) i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) zaprimili su prijavu neželjenog događaja sa smrtnim ishodom u 88-godišnje osobe koji je vremenski povezan s primenom cepiva.

Nakon što su proveli hitan postupak ocene ove prijave te je utvrđeno da smrtni ishod nije povezan s cepivom. Žena je, naime, preminula od srčanog aresta, a od ranije je imala bolest srca.

Isključena je mogućnost anafilaktičke reakcije jer nije bilo neposredne alergijske reakcije te se nisu razvili simptomi kao što su bronhospazam, kožne promjene ili edem. Također, isključena je mogućnost medikacijske pogreške, odnosno neodgovarajuće primene cepiva.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.