Arno Gujon: Srbi na Kosovu već 20 godina u samoizolaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2020, 11:58

Arno Gujon: Srbi na Kosovu već 20 godina u samoizolaciji

Francuski humanitarac Arno Gujon izjavio je danas da se nada da će posle epidemije korona virusa, kada su svi uvideli šta znači živeti izolovano, biti više razumevnja za Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Ne možemo da zaboravimo Srbe na KiM jer sada im je pomoć preko potrebna", istakao je za RTS Gujon.

Podsetio je da Srbi u enklavama na Kosovu i Metohiji žive u nekoj vrsti izolacije već 20 godina i dodao da monahinje u Đakovici žive između četiri zida 24 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sata tokom cele godine, odnosno godinama.

"Kada sam govorio o enklavama, pitali su me šta to znači, mislim da sada svi razumeju šta to znači - kada ne možete da izađete iz kuće, svog sela - to je podsećanje za sve nas i opomena za one koji su napravili tu situaciji ili je ćutanjem odobravali", istakao je Gujon.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.