Ako želite Korona PCR test i rezultate nakon 5 sati – letite Lufthanzom

Izvor: TangoSix.rs, 30.Jun.2020, 10:48

Ako želite Korona PCR test i rezultate nakon 5 sati – letite Lufthanzom

Lufthanza grupa saopštila je danas da će u svojim habovima Frankfurtu i Minhenu svojim punticima nuditi PCR Korona testove radi „izbegavanja karantina“. Ako je, igrom slučaja, u zemlji u kojoj živite zdravstveni sistem u raspadu ili u njega jednostavno nemate poverenja – letite Lufthanzom.
Nemački avio-prevoznik će u saradnji sa kompanijama „Cantogene“ i „MediCare“ nuditi ovu opciju kako putnicima koji dolaze, tako i onima koji odlaze na aerodrome Frankfurt i Minhen. >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs <<
– U pitanju su sertifikovani PCR testovi na SARS-CoV-2 virus koje možete uraditi pred odlazak ili po dolasku na ove aerodrome ako letite sa nama. Sa partnerom, kompanijom „Centogen“ otvorili smo posebnu lokaciju na frankfurtskom aerodromu u kojoj će se testovi sprovoditi metodom uzimanja brisova iz grla koji su sertifikovani od strane zdravstvenih vlasti svih većih tržišta do kojih Lufthanza leti, uključujući Nemačku i Austriju. Još jedna lokacija za PCR testiranje otvorena je u Minhenu, gde Lufthanza u partnerstvu sa Aerodrom Minhen i kompanijom „MediCare“.
„Centogen“ lokacija za testiranje / Foto: Lufthanza
Putnici će rezultate testova dobiti za četiri do pet sati i oni će im biti komunicirani putem aplikacije.
Putnici u Frankfurtu su u obavezi da se prijave za test unapred online (www.centogene.com/corona) ili direktno na lokaciji. Da bi se proces ubrzao preporučujemo da se PCR Korona test obave jedan dan pre odlaska sa aerodroma u Frankfurtu ili odmah nakon dolaska. Lokacija prostora za testiranje nalazi se na Terminalu 1. Kompanija „Centogene“ ima kapacitet evaluacije 380 testova po satu u svojoj sertifikovanoj laboratoriji koja se takođe nalazi na aerodromu. Lokacija za testove biće otvorena od ponedeljka do petka između 9 časova ujutru i 19 časova naveče. Subotom i nedeljom između 9 časova ujutru i 17 časova popodne.
Na aerodromu u Minhenu Lufthanza će nuditi PCR testove u saradnji sa lokalnom aerodromskom klinikom „MediCare“ u Terminalu 1. Putnicima se savetuje da test zakažu unapred da bi izbegli čekanje na samoj lokaciji (email: notfallambulanz@munich-airport.de). Rezultati će biti gotovi za samo 3 do 4 sata nakon testiranja. – stoji u saopštenju Lufthanze.
U zavisnosti od opcije brzine izrade testova oni će koštati od 59 do 139 evra.
Putnici iz određenih zemalja koji trenutno sleću u Nemačku i Austriju obavezni su da ostanu u 14-dnevnom karantinu. Više informacija o zemljama za koje je karantin po sletanju obavezan nađite ovde – https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html
 
 
 
 
The post Ako želite Korona PCR test i rezultate nakon 5 sati – letite Lufthanzom appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.