APELI NIKAKO DA PRODRU U SVEST GRAĐANA! Stanovnici Pazara se ne pridržavaju mera: Opšta bolnica pretvorena u kovid

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 14:19

APELI NIKAKO DA PRODRU U SVEST GRAĐANA! Stanovnici Pazara se ne pridržavaju mera: Opšta bolnica pretvorena u kovid

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru nestabilna i povećava se broj prvih pregleda

Deo novopazarske Opšte bolnice pretvoren je u privremenu bolnicu namenjenu isključivo za lečenje pacijenata obolelih od korona virusa i do kraja dana ona će biti na usluzi pacijentima, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek.

U izjavi je pojasnio da ta privremena bolnica, osim 60 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesta, ima intenzivnu negu sa pet respiratora u slučaju da bude potrebe da se pacijenti koji su trenutno na kiseoničnoj potpori intubiraju i poluintenzivnu negu sa osam kreveta.

Naveo je da je to urađeno po nalogu resornog ministra i da je reč o prvoj fazi za prijem kovid pacijenata.

- Ne želimo ništa da prepustimo slučaju i do kraja dana će ta prva faza ili privremena bolnica u okviru Opšte bolnice Novi Pazar, koja će biti isključivo za lečenje kovid pacijenata, biti na usluzi pacijentima - rekao je Ðerlek.

Dodao je da su planirane i druga, treća i četvrta faza i da su ukupni kapaciteti novopazarske bolnice za kovid pacijente 346 ležajeva, ali da se nada da će stalnim apelima građanima Novog Pazara, Sjenice i Tutina uspeti da "prodru" do njihove svesti da se pridržavaju epidemioloških mera i da ti kapaciteti budu što manje popunjeni.

Ðerlek je istakao da je u pripremi i privremena bolnica u novopazarskoj banji, koja će imati 150 mesta za lečenje kovid pozitivnih pacijenata.

- Želimo da sačuvamo kapacitete Opšte bolnice za pacijente koji nisu pozitivni na korona virus. Pošto smo u talasu u junu i julu celu bolnicu pretvorili u kovid bolnicu sada želimo da, dok god možemo, sačuvamo deo resursa bolnice za pacijente koji nisu zaraženi koronom - rekao je Ðerlek.

Precizirao je da je na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru trenutno hospitalizovano devet pacijenata pozitivnih na korona virus, od kojih je šestoro iz tog grada i troje iz Tutina.

Dodao je da su dva pacijenta sa težom kliničkom slikom i na "high-flow" kiseoničnoj potpori.

Istakao je da je epidemiološka situacija nestabilna i da se poveća broj prvih pregleda, pre svega u Novom Pazaru, ali i u domovima zdravlja u Tutinu i Sjenici što, dodao je, upozorava da korona i u tom delu Srbije "polako steže".

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deo novopazarske bolnice biće namenjen isključivo za KOVID PACIJENTE

Izvor: Blic, 21.Okt.2020

Deo novopazarske Opšte bolnice pretvoren je u privremenu bolnicu namenjenu isključivo za lečenje pacijenata obolelih od korona virusa i do kraja dana ona će biti na usluzi pacijentima, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Nastavak na Blic...

Đerlek: Sačuvati Srbiju od ulaska kovid pacijenata

Izvor: Danas, 22.Okt.2020, 09:14

Državni sekretar u Ministarstvu zdavlja Mirsad Đerlek je rekao jutros da će Krizni štab za borbu protiv korone na današnjoj sednici doneti nove mere, navodeći da je najvažnije sačuvati Srbiju od ulaska zaraženih pacijenata, ali i pojačati unutar same zemlje kontrolu pridržavanja mera.

Nastavak na Danas...

Od danas privremena bolnica u Novopazarskoj banji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020

Na Infektivnoj klinici u Novom Pazaru trenutno je sedam pacijenata koji boluju od kovid 19, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i dodaje da se povećava broj pacijenata u kovid ambulantama...Juče je od 54 uzorka utvrđeno da su četiri pacijenta pozitivna, a povećan je i broj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.