ANTIRUSKA HISTERIJA NE JENJAVA: Amerikanci pronašli još jedan razlog da napadnu baćuške

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 20:53

ANTIRUSKA HISTERIJA NE JENJAVA: Amerikanci "pronašli" još jedan razlog da napadnu "baćuške"

Zvaničnica SAD je optužila Rusiju za širenje dezinformacija

Sjedinjene Američke Države će se boriti protiv dezinformacija nastalih u okviru "kampanje za diskreditaciju" zapadnih vakcina u koju je navodno umešana Rusija, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

- Upoznati smo sa saopštenjima i prvo što želimo da naglasimo je da ćemo se boriti protiv dezinformacija - prokomentarisala je Psaki navode američkog lista "Volstrit džurnal" o navodnoj umešanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rusije u "kampanju za diskreditaciju" vakcina protiv virusa korona zapadnih proizvođača.

Ona je naglasila da su sve vakcine koje su proizvedene na Zapadu bezbedne.

Ranije je američki list "Volstrit džurnal", pozivajući se na izvore u vladi SAD, pisao da su otkriveni članci u kojima se kritikuju zapadne vakcine koji izazivaju sumnju u Vašingtonu. Prema rečima prestavnika Stejt departmenta, iza tih članaka navodno stoje ruske specijalne službe. Istovremeno, on nije izneo nikakve konkretne dokaze.

Kako je naveo list, u pitanju su portali koji su napravljeni za strane čitaoce i čija je posećenost beznačajna.

S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je "glupošću" saopštenja zapadnih medija da je Moskva počela kampanju diskreditacije drugih vakcina.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bela kuća svesna ruskih dezinformacija u vezi sa vakcinama

Izvor: VOA, 08.Mar.2021

Portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila je da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena prati nastojanja povezana sa ruskim službama bezbednosti o podrivanju učinka vakcina potiv koronavirusa čiji su proizvođači kompanije “Fajzer” i “Moderna”. "Svesni smo, pratimo i preduzimamo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.