AKTUELNO: U Srbiji 96 novozaraženih, preminule tri osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2020, 06:59

AKTUELNO: U Srbiji 96 novozaraženih, preminule tri osobe

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 96 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 10.833 testirana uzorka, a preminule su tri osobe. Na respiratorima je trenutno 39 pacijenata, novi su podaci Ministarstva zdravlja.

Od početka epidemije u Srbiji su zabeležena ukupno 31. 772 slučaja kovida-19, a preminula je 721 osoba. Do danas su testirane ukupno 966. 563 osobe.

14.14 - Epidemiološka situacija u Sremu znatno povoljnija

Epidemiološka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << situacija u Sremu u vezi sa Korona virusom znatno je povoljnija nego ona pre desetak dana, rečeno nam je od strane nadležnih iz Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici.

Sve je manji broj novozaraženih a povećan broj izlečenih pacijenta dok je broj onih sa simptomima koji se javljaju u Kovid ambulantu smanjen. Podaci o broju zaraženih na današnji dan na teritoriji Srema govore da je ta brojka 69.

14.02 - U srednjem Banatu od početka epidemije koronavirusa 340 obolelih

Na osnovu najnovijih podataka Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, na sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga ocenjeno je da je trenutna epidemiološka situacija u ovom delu Banata dobra i stabilizovana, ali da zbog opreza ne treba popuštati u primeni mera zaštite od zaraznih bolesti.

Kako je saopšteno, ukupan broj obolelih od koronavirusa u Srednjobanatskom okrugu od početka epidemije je 340, od čega je 269 slučajeva u Zrenjaninu, 25 u Žitištu, 18 u Novoj Crnji i po 14 obolelih u opštinama Sečanj i Novi Bečej.

12.10 - Kisić Tepavčević: Situacija stabilna, ne sme biti opuštanja

Epidemiološka situacija u Srbiji je stabilna, ali i dalje postoji značajan broj novozaraženih virusom korona, kazala je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević i upozorila da ne sme biti opuštanja.

"Sada treba jače nego ikada da se ponašamo odgovorno, savesno i da svi damo svoj doprinos da se što pre suzbije transmisija virusa u našoj populaciji", rekla je Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

10.04 - Leskovac nastavlja trend bez pozitivnih na korona virus

U Leskovac i Jablanički okrug u poslednja 24 sata stiglo je 65 rezultata i svi su bili negativni na korona virus, saopšteno je danas iz Leskovačkog zavoda za javno zdravlje.

Epidemiolog Predrag Kon je istakao da je epidemiološka situacija u Srbiji još nesigurna, jer je virus prisutan, a velika je osetljivost populacije.

Kon je izjavio da je situacija povoljnija nego što je bila, ali da je malo verovatno da će se spustiti na nulu, iako je Beograd u jednom danu imao sedam potvrđenih slučajeva, što je najmanje još od 1. juna.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić je izjavila da su za jesen obezbeđene dovoljne količine svih lekova koji se koriste u lečenju, ali i lekova protiv sezonskog gripa.

Zainteresovanost za testiranje na lični zahtev, uprkos početku školske godine, nije značajno smanjena.

U laboratorijama u Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju i Gradskom zavodu za javno zdravlje svakodnevno se obrađuje oko 450 uzoraka, najviše onih građana koji su se uputili na putovanja.

09.31 - Tiodorović: U niškom Kliničkom centru smanjen broj obolelih od koronavirusa

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je u niškom Kliničkom centru smanjen broj obolelih od koronavirusa, ali da stalno variranje broja zaraženih na nivou Srbije pokazuje da to ne sme da nas "uljuljka".

Prema poslednjim podacima, u Nišu je hospitalizovan 21 pacijent sa potvrđenim korona virusom. Među hospitalizovanima nema dece.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.