AKTUELNO: Novozaraženih 341, svaki treći hospitalizovan, 39 na respiratoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 08:23

AKTUELNO: Novozaraženih 341, svaki treći hospitalizovan, 39 na respiratoru

U Srbiji su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 6.503 osobe od kojih je 341 pozitivno, gotovo upola manje nego juče, ali je zabrinjavajući podatak da je danas čak 39 obolelih na respiratorima, u odnosu na jučerašnjih 26 pacijenata.

Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" danas je hospitalizovano 105 pacijenata, odnosno svaki treći koji je bio pozitivan na kovid testu morao je da bude hospitalizovan, što takodje zabrinjava.

U poslednja 24 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sata preminula je jedna osoba od posledica zaraze korona virusom.

Ukupno je registrovano 39.827 slučajeva kovida-19, a ukupno su preminule 793 osobe.

Do sada je testirano 1.289.519 gradjana.

Sedamdeset odsto novozaraženih iz Beograda

Od 341 slučaja korona virusa koji su registrovani u poslednja 24 sata, iz Beograda je 70 odsto slučajeva - 237.

Glavni grad Srbije je tako ponovo najveće žarište kovida-19.

U Novom Sadu novoobelelih je 25, sledi Kragujevac u kojem je pozitivno 19, u Valjevu 15.

U Kikindi su zabeležena tri novoobolela, a u ostalim mestima u Srbiji je manje od tri potvrđena slučaja.

Od poslednjeg preseka u Srbiji su na krona virus testirane 6.503 osobe.

16.19 - Na Kosovu i Metohiji 205 novozaraženih, tri osobe preminule

Na KiM je u poslednja 24 sata potvrđeno 205 pozitivnih od testiranih 943, a od posledica korona virusa preminule su tri osobe, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u Prištini.

15.09 - Zaražena 62 korisnika ustanova socijane zaštite i domova za stare u Srbiji

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare korona virusom su zaražena 62 korisnika i 45 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

14.32 - Kisić: U bolnicama u Srbiji trenutno 730 kovid pacijenata

U bolnicama u Srbiji trenutno se nalazi oko 730 pacijenata obolelih od kovid 19, kaže zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut Darija Kisić Tepavčević i dodaje da su počele da se pune i privremene bolnice.

12.24 - Lončar: Povećava se broj zaraženih i na lečenju, u Areni prvi pacijenti

Povećava se broj zaraženih korona virusom, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju, rekao je danas ministar zdravlja Zatibor Lončar i dodao da je privremena kovid bolnica u Areni primila prve pacijente.

11.51 - U Gračanici šestoro zaraženih, dvoje hospitalizovano

Epidemiološka situacija na centralnom Kosovu nepovoljnija je u odnosu na prethodni period. U toku nedelje je utvrđeno da je šestoro pacijenata pozitivno na koronavirus.

"Svi pacijenti su klinički stabilnog zdravstvenog stanja. Dvoje je hospitalizovano, a četvoro je u kućnoj samoizolaciji i njihovo stanje se prati. U ovom periodu nismo poslali nijednog pacijenta za Niš", naveo je infektolog Boban Stolić.

11.26 - U KBC "Dragiša Mišović" 11 dece i sedam majki, povećan i broj pacijenata na intenzivnoj nezi

Povećava se broj kovid pacijenata u KBC "Dragiša Mišović", a direktor te zdravstvene ustanove prof. Vladimir Đukić kaže da je u bolnici trenutno na lečenju i 11 dece i sedam majki, a povećan je i broj intubiranih pacijenata i pacijenata u intenzivnoj nezi.

11.25 - U bolnici u Subotici tri pacijenta obolela od Kovid-19

U opštoj bolnici u Subotici trenutno su smeštena tri pacijenta obolela od Kovid devetnaest.

Gostujući u emisiji "Dobro jutro, Vojvodino" Radio-televizije Vojvodine, pomoćnica direktora Opšte bolnice u Subotici doktorka Gordana Krtinić ocenila je da je epidemiološka situacija u Subotici još uvek bolja u odnosu na druge gradove.

11.23 - Blagi porast obolelih u Pančevu

Opšta bolnica u Pančevu priprema se, da zbog povećanja broja zaraženih kovidom 19, ponovo uđe u sistem ustanova koje primaju te pacijente.

"Danas u pančevačkoj bolnici ima devet pacijenata, što predstavlja jedan blagi porast broja obolelih tokom vikenda. Nadamo se da ta kriva neće ići eksplozivno kao što je išla u aprilu kada smo postali kovid bolnica", kaže Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice u Pančevu.

9.10 - Užice: Troje kritično, znatno više pacijenata u Krčagovu

U užičkoj bolnici hospitalizovano je četvoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, od kojih je troje na intenzivnoj nezi i priključeni su na respiratore, saopštila je PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

08.48 - Raste broj obolelih od korone u Pčinjskom okrugu

Raste broj obolelih od korona virusa i u tri od sedam opština Pčinjskog okruga, Bujanovcu, Vranju i Preševu, a prvi slučajevi posle dužeg vremena pojavili su se i u Surdulici i Vladičinom Hanu.

08.30 - Ivanuša: Treba razmišljati o novim merama

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je danas da treba razmišljati o novim merama protiv širenja korona virusa u Srbiji, navodeći da su cifre novoobolelih visoke i da situacija jeste ozbiljna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.