AKTUELNO: U Srbiji 411 novozaraženih, preminulo osam osoba, na respiratorima 170 pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2020, 15:09

AKTUELNO: U Srbiji 411 novozaraženih, preminulo osam osoba, na respiratorima 170 pacijenata

U Srbiji 411 novozaraženih, testirano 9.349 uzoraka, preminulo osam osoba. Na respiratorima 170 osoba obolelih od korona virusa.

15.25 - U domovima za stare i socijalnim ustanovama zaraženo 198 ljudi

Do danas je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19 kod 114 korisnika i 84 zaposlenih, saopštili su iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

15.20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - Čačak: Preminulo dvoje od korone, hospitalizovano još 15

U poslednja 24 sata u Čačku su od korona virusa preminule dve osobe, a hospitalizovano je 15 pacijenata, saopšteno je danas iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je ukupno 158 pacijenata, u respiratornom centru gde su hospitalizovani pacijenti sa teškom kliničkom slikom smešteno je 12 pacijenata, od kojih je osam priključeno na respiratore.

15.15 - Proglašena vanredna situacija u Ljigu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti KOVID-19, Štab za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju u opštini Ljig.

Donet je i niz posebnih mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, među kojima je rad ugostiteljskih objekata, primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja, dezinfekcija.

Od 56 radnika Doma zdravlja u Ljigu, van službe je 12, od kojih su troje lekari, prenosi Glas Zapadne Srbije.

13.45 - Na Institutu za majku i dete lečeno 10-ak dece sa blažim simptomima

Deca koja su zbog oboljevanja od korona virusa lečena na Institutu za majku i dete u Beogradu imala su uglavnom lakšu kliničku sliku te infekcije, koja nije zahtevala primenu respiratora, kaže direktor te ustanove dr Radoje Simić.

On je za TV Prva rekao da se do sada na Institutu za majku i dete lečilo desetak obolele dece i da se pokazalo da su uglavnom simptomi bili blaži, ali da se ispostavilo da deca ipak mogu biti "odlični prenosioci virusa", kao i da obole od Kovida 19.

13.39 - U Novom Pazaru hospitalizovano 138 pacijenata, 1 preminuo

Prema podacima koji su Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni kovid centar Novi Pazar, Dom zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Novog Pazara, u bolnici u tom gradu hospitalizovano je ukupno 138 pacijenata, broj novih prijema je 15, a otpušteno je 11 osoba.

Na respiratorima su dva pacijenta, a na "haj flou" je sedam. Preminuo je jedan pacijent iz Sjenice, navodi RTS.

12.28 - U Kliničkom centru Vojvodine za 24h zbrinuto 300 pacijenata, 20 na respiratoru, više mladih

U proteklih 24 sata u Kliničkom centru Vojvodine hospitalizovano je 300 pacijenata od kojih je 20 na mehaničkoj ventilaciji, izjavio je danas upravnik Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine Dragan Nikolić.

Kaže da su na bolničkom lečenju u toj ustanovi srednje teški i teški pacijenti koji zahtevaju mehaničku potporu, odnosno respirator.

12.20 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 11 novih slučajeva, jedna žrtva

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata, na osnovu analize 60 uzoraka, registrovano je jedanaest novoobolelih od korona virusa, a jedna osoba iz Leposavića je preminula, saopšteno je iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.

12.00 - Kruševac: Počeli radovi na izgradnji kovid bolnice

Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, u Kruševcu će biti izgrađena kovid bolnica, koja će imati kapacitet od oko 500 ležajeva i Vojska Srbije je dobila zadatak da u najkraćem mogućem roku izgradi bolnicu, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je danas obišao radove na izgradnji bolnice za smeštaj i lečenje pacijenata obolelih od Kovid 19 u okviru Vojnog kompleksa "Rasina" u Kruševcu i istakao da je reč o višenamenskoj bolnici, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

11.20 - Šezdeset novoobolelih sa teritorije grada Leskovca

Kod šezdeset osoba sa teritorije grada Leskovca je u poslednja 24 sata potvrđen virus korone, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje.

U poslednja 24 sata stiglo je 250 rezultata, za grad Leskovac 229 , iz laboratorije Vatreno oko i Veterinarski institut Niš. Od toga 64 rezultata su pozitivna.

10.28 - Vranje: Smanjuje se broj pacijenata u kovid bolnicama

Ukupan broj pacijenata koji se od korona virusa leče u četiri kovid bolnice u Vranju je 165, od kojih je kovid pozitivno njih 82.

Među hospitalizovanima nema dece.

9.20 - Kon: Beograd prava epidemiološka bomba, apel na veću kontrolu mera

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je Beograd prava epidemiološka bomba zato što ima ogroman broj mesta gde korona virus može naglo da počne da se prenosi.

Kon je, gostujući na RTS, apelovao na poštovanje mera i na uključivanje svih inspekcijskih organa i onih koji treba da kontrolišu da li se mere sprovode.

8.40 - Privremena bolnica u Šapcu spremna za prve pacijente

Zbog velikog broja obolelih i pacijenata na lečenju u kovid bolnici, u Šapcu je otvorena i privremena bolnica.

Koordinator privremene kovid bolnice, potpukovnik dr Žarko Mićović, izjavio je da je sve spremno i da očekuje da tokom dana stignu prvi pacijenti.

On je za RTS rekao da imaju dovoljan broj i lekara i sestara.

8.30 - Svi pacijenti na Institutu za reumatologiju stabilno

Institut za reumatologiju od pre deset dana postao je kovid bolnica, a direktor Instituta Nemanja Damjanov izjavio je da su svi pacijenti stabilno i dobro.

Damjanov je za RTS rekao da u Institutu trenutno ima samo tri slobodna mesta, ali je izrazio nadu da će posle vizite biti još slobodnih mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.