AKTUELNO: Preminulo još 47 osoba, zaraženo 7.549 od korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 06:27

AKTUELNO: Preminulo još 47 osoba, zaraženo 7.549 od korona virusa

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 7.549 slučajeva korona virusa od 23.991 testiranog uzorka. Od posledica korona virusa preminulo je još 47 pacijenata obolelih od korona virusa. Na respiratorima širom Srbije nalazi se 241 osoba obolela od korona virusa.

Epidemijska situacija u Srbiji je sve teža, Hitna pomoć je intervenisala u gradskom prevozu gde je pozlilo ženi koja je znala da je kovid pozitivna. Gužve su i ispred kovid ambulanti, a bolnice se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ubrzano pune.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je zabeležen 8.171 novi slučaj koronavirusa, od 24.847 testiranih uzoraka.Od posledica zaraze preminulo je 45 osoba.

Na bolničkom lečenju nalazi se 6.241 pacijent, od kojih je 243 na respiratoru.

Najviše novozaraženih - 2.099, registrovano je u Beogradu, dok 16 gradova beleži trocifren broj novoobolelih.

Iz dana u dan se povećava broj pacijenata u crvenim zonama. Zato se sve više ustanova ponovo vraća u kovid sistem, a od danas je u njemu KBC "Dragiša Mišović".

U Dečjoj klinici KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu hospitalizovano je pet beba pozitivnih na kovid, od kojih najmlađa ima samo šest dana.

Direktor KBC Zemun, prof. dr Dragoš Stojanović, rekao je za RTS da se u poslednja dva, tri dana u toj ustanovi pregledano između 150 i 170 pacijenata, od kojih se 10 do 20 odsto usmerava u kovid bolnice.

"Naša saznanju su da je 80 odsto pregledanih pacijenata nevakcinisano, a oko 20 odsto su vakcinisani", naveo je Stojanović.

Kliničko-bolnički centar "Zvezdara" za osam dana popunio je svoje kapacitete. Univerzitetski klinički centar u Nišu je na ivici kapaciteta.

Zamenik direktora Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu, prof. dr Radmilo Janković naveo je da je dramatično stanje u Nišu, da je bolnica na ivici kapaciteta i istakao da su bilo koja nova okupljanja i blizak kontakt rizični.

Smatra da sada mere poput kovid propusnica neće mnogo doprineti da se situacija smiri, te da bi tome mogli da doprinesu samo neki radikalni potezi poput potpunog zatvaranja.

09.24 - U bolnicama Zlatiborskog okruga 443 obolelih, 26 kritično

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovano je 443 pacijenata obolelih od kovida, od kojih je 26 raspoređeno na respiratore, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.

09.17 - Jovanović: Kasno za kovid propusnice, neophodne restrektivnije mere

Profesorka Medicinskog fakulteta, virusološkinja Tanja Jovanović izjavila je danas da se Srbija nalazi u dramatičnoj situaciji u vezi sa pandemijom kovid-19 i da je kasno za kovid propusnice u ovom piku, već se moraju uvesti restriktivnije mere.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.