AKTUELNO: Još 579 novozaraženih korona virusom, najviše od početka epidemije, preminulo troje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020, 06:46

AKTUELNO: Još 579 novozaraženih korona virusom, najviše od početka epidemije, preminulo troje

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 579 novih slučajeva korona virusa, što je rekordan dnevni bilans od početka epidemije. Prema podacima Ministarstva zdravlja, od poslednjeg preseka testirano je 8.209 osoba. Preminule su još tri osobe obolele od korona virusa. Na respiratorima su trenutno 24 pacijenta. U poslednja 24 sata hospitalizovano je 88 osoba, a 46 ih je otpušteno sa bolničkog lečenja. Do danas je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji registrovano ukupno 38.115 potvrđenih slučajeva kovid 19, a preminulo je ukupno 786 osoba.Testirano je ukupno 1.271.455 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

13.36 - Valjevo drugo u Srbiji po broju zaraženih korona virusom

Valjevo je izbilo na drugo mesto u Srbiji po broju zaraženih od korona virusa, a nagli porast obolelih, navodi Zavod za javno zdravlje Valjeva, u vezi je sa klasterom obolelih sa jedne privatne proslave u okolini Valjeva, gde je bilo oko 60 gostiju, duplo više od dozvoljenog broja.

13.20 - Đerlek: Na bolničkom lečenju osam pacijenata u Novom Pazaru

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru smešteno je osam kovid pacijenata, kaže državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i dodaje da zabrinjava sve veći broj pacijenata u kovid ambulantama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

11.19 - U Čoki zvanično nema kovid pacijenata

Pored zemalja u regionu, epidemiološka situacija se pogoršava i u Srbiji, kada je u pitanju koronavirus. Međutim, na severu Banata, u Čoki, zvanično nema nijedan pacijent zaražen korona virusom.

11.04 - U Opštoj bolnici u Vrbasu rade na proširenju kapaciteta za dovod kiseonika

Opšta bolnica u Vrbasu počela sa tehničkim opremanjem zgrade u kojoj su bili smeštani pacijenti zaraženi virusom kovid-19, kako bi novi nalet pacijenata dočekali spremni. U toku su radovi na proširenju kapaciteta za dovod kiseonika, koji bi trebalo da budu završeni za dve nedelje.

10.11 - U poslednjih desetak dana za 30 odsto više pregleda u Beogradu

U poslednjih desetak dana povećao se broj pregleda u kovid ambulantama u Beogradu, za oko 30 odsto.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefovski rekao je za RTS da je u toku jučerašnjeg dana 1.500 ljudi potražilo pomoć, od kojih je bilo više od 1.000 prvih pregleda.

10.03 - Kon: Obuzdati strepnju od virusa

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da su njegova i zabrinutost medicinskih članova Kriznog štaba o novom talasu korona virusa na vrhuncu, ali da treba obuzdati anksioznost građana, koja je najveća kod starijih osoba.

09.36 - Janković: Pooštravanje mera ukoliko situacija nastavi da se pogoršava

Pooštravanje mera jeste razmatrano na poslednjoj sednici Kriznog štaba, kaže imunolog Srđa Janković i dodaje da je za sada akcenat na boljoj primeni mera koje su već na snazi.

08.57 - U užičkoj bolnici četiri kovid pacijenta, u Krčagovu 21

U užičkoj bolnici hospitalizovano je četvoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, troje je na intezivnoj nezi, od kojih je jedan pacijent na respiratoru, saopštila je jutros PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

7.54 - U KBC Bežanijska kosa oko 160 kovid pacijenata

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković je rekla da je broj pacijenata u toj bolnici značajno povećan u poređenju sa stabilnim periodom koji je trajao nekih četiri ili pet nedelja.

U ponedeljak je bilo 24 hospitalizacija, a danas 30, rekla je sinoć dr Zdravković za RTS i dodala da je srednje godište pacijenata oko 45 godina, i da većinu predstavljaju muškarci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.