AKTUELNO: U Srbiji manje od 4.000 novozaraženih, 49 preminulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2022, 08:10

AKTUELNO: U Srbiji manje od 4.000 novozaraženih, 49 preminulih

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 3.718 novih slučajeva korona virusa na osnovu 16.450 testiranih uzoraka.Prema podacima Ministarstva zdravlja, od posledica infekcije preminulo je 49 osoba. Trenutno je hospitalizovano 3.112 pacijenata, od kojih je 115 na respiratoru.

Epidemiolozi upozoravaju da pandemija nije gotova te da nema mesta opuštanju. Ističu da treba nastaviti sa vakcinacijom.

Prof. dr Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << majku i dete, rekao je za RTS da očekujesmirivanje epidemijske situacije i da sve ide u dobrom pravcu.

Prema njegovim rečima, u Institutu za majku i dete trenutno se nalazi osmoro dace na kovid odeljenjima i troje i na intenzinvnoj nezi, od kojih je dvoje na mehaničkoj ventilaciji.

Smatra da treba nastaviti sa vakcinacijom odraslih, jer, kako kaže, kao što je pandemija nadolazila tako će se i stišavati.

Svetska zdravstvena organizacijaodobrila je Srbiji pristup tehnologiji za proizvodnju RNK vakcina.

"Na Srbiji, do sada prvoj i jedinoj zemlji evropskog regiona odabranoj za transfer RNK tehnologije, velika je odgovornost", rekao je direktor SZO za Srbiju i region Fabio Skano.

Institut za sudsku medicinu u Beogradu dobio je bezbednu obdukcionu salu i uslove da se rade obdukcije umrlih zbog ili sa kovidom 19.

Profesorka Tatjana Atanasijević rekla je za RTS da ovog momenta mogu da počnu da rade obdukcije. To jejedini nesumnjivi način utvrđivanja uzroka smrti bez dileme, naglasila je profesorka Atanasijević.

15.05 - U Zaječaru 30 novozaraženih, tri osobe preminule

U Zaječaru je u poslednja 24 časa, na osnovu 138 novoobrađenih uzoraka, registrovano 30 novozaraženih virusom kovid-19, dok su tri osobe preminule od posledica tog virusa.

09.01 - Polovina testiranih građana u Subotici i dalje pozitivna

Smanjuje se pritisak na Kovid ambulantu Doma zdravlja u Subotici. Broj pregleda se smanjio na više nego duplo u odnosu na veliki pik koji je zabeležen krajem januara, pa je i broj medicinskih timova smanjen sa 14 na 8.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.