75 MILIONA EVRA ULAGANJA U SRBIJU: Komšije dreše kesu usred pandemije korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 10:13

75 MILIONA EVRA ULAGANJA U SRBIJU: Komšije dreše kesu usred pandemije korona virusa

Biće investirano u logističke centre, farmaceutsku industriju, preradu voća i u metalo-prerađivačku industriju

Mađarska je sa 25 miliona evra podržala devet domaćih kompanija, kako bi one investirale u Srbiju, rečeno je na sastanku ministra finansija Siniše Malog i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta.

Sijarto je istakao da će vrednost ukupnih investicija biti tri puta veća, odnosno između 75 i 80 miliona evra.

Kako je saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministarstvo, te kompanije će investirati u logističke centre, farmaceutsku industriju, preradu voća i u metalo-prerađivačku industriju, i to uglavnom u centralnu i južnu Srbiju. Kada je reč o Vojvodini, tu će nastaviti sa Projektom ekonomskog razvoja koji podrazumeva podršku za mala i srednja preduzeća.

Mali je istakao da je dolazak devet mađarskih kompanija u Srbiju sjajna vest za našu zemlju i dobar signal Vlade Mađarske, pogotovo u uslovima pandemije koronavirusa.

Dodao je da će održati zajednički sastanak sa predstavnicima svih kompanija, kako bi one što pre počele da rade u Srbiji.

Sagovornici su razgovarali i o saradnji Srbije i Mađarske na velikim infrastrukturnim projektima, sa posebnim naglaskom na modernizaciju pruge između Subotice i Segedina, koja je ključan projekat za stanovništvo tog dela dve zemlje.

Kako je dogovoreno, u najkraćem roku će se preuzeti sve neophodne aktivnosti kako bi izgradnja počela što pre, te kako bi sve bilo završeno do polovine 2022. godine.

Tema sastanka je bila i završetak rekonstrukcije Narodnog pozorišta u Subotici, za koje će, prema rečima ministra Malog, Vlada Srbije izdvojiti 300 miliona dinara, koliko će u njega uložiti i Pokrajinska Vlada. Sagovornici su se saglasili da je taj projekat od izuzetnog značaja za oba naroda i obe države.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.